Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  10.05. ob 07:54  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1270

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 10. maj 2022

images/discussions/1652162068-oL7gwL-large.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

TOREK

Dopoldan smo obravnavali prometno nesrečo, kjer sta se udeleženca pred tem sama dogovorila glede krivde in škode, vendar pa je sedaj eden od udeležencev iskal zdravniško pomoč. Zbrali smo dodatna obvestila in bomo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

Ob tem bi opozoril, da se udeleženca prometne nesreče lahko sama dogovorita glede krivde in škode, vendar samo v primeru, da je nastala samo materialna škoda. Če je nastala samo materialna škoda se udeleženca lahko sama dogovorita glede krivde in škode, vendar pa morata v tem primeru izpolniti evropski obrazec (katerega oba podpišeta in nedvoumno napišeta kdo je kriv in obrazec podpišeta). Pri tem si morata izmenjati tudi osebne podatke kakor tudi podatke o vozilu (registrsko številko vozila, kje je vozilo zavarovano in številko zavarovalne police).

SREDA

Dopoldan smo na Rudarski cesti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Zvečer smo bili obveščeni o kršitvi ukrepa prepovedi približevanja s strani oškodovanke. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je kršitelj (oseba katera ima veljaven ukrep prepovedi približevanja) poslal več SMS sporočil. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

ČETRTEK

Dopoldan smo odšli v Tresimirjev park, kjer naj bi se dve ženski prepirali. Na kraju smo ugotovili, da se je ena od udeleženk nedostojno vedla do druge osebe, zaradi česar smo ji izdali plačilni nalog.

PETEK

Popoldan smo odšli v Škalske Cirkovce, kjer je prišlo do spora med taščo in snaho. Po zbranih obvestilih bomo zoper kršiteljico uvedli prekrškovni postopek.

Ponoči smo dvakrat posredovali zaradi preglasne glasbe, kjer pa smo obema kršiteljema izrekli opozorilo.

KRIMINALITETA:

TOREK

Dopoldan smo bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Rečici ob Paki, kjer je neznani storilec iz objekta odtujil kompresor, vrtalnik Hilti in cca. 25 kom novih luči, namenjenih za montažo. Za storilcem še poizvedujemo.

SREDA

Popoldan smo posredovali v trgovini na Celjski cesti, kjer je varnostnik pri tatvini zalotil osebo. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

ČETRTEK

Dopoldan smo v Vinski gori obravnavali tatvino GSM aparata znamke REALME RMX 3085 v vrednosti cca 300 EUR. Zvečer smo v Prelski obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, kjer sta zaenkrat še dva NN grozila oškodovancu. Oškodovanec enega od osumljencev pozna. Z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve osumljencev nadaljujemo.

PETEK

Popoldan smo obravnavali medvrstniško nasilje in sicer sta se na PP zglasila starša z otrokom. Ugotovljeno, da je sina napadla skupina otrok oz. zaenkrat še neznancev ter ga pri tem lahko telesno poškodovala. Za storilcem še poizvedujemo.

Zvečer se je na postajo zglasila občanka, katera je prijavila kaznivo dejanja Mučenje živali. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je prijaviteljica na območju Hramš našla mačko, katera je bila prestreljena s puščico. V zvezi tega skupaj z policisti PP Žalec nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

SOBOTA

Malo pred polnočjo smo posredovali v Domu za brezdomce, kjer je prišlo do spora med dvema osebama. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil pri sporu uporabljen tudi nož, s katerim naj bi osumljeni grozil. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

NEDELJA

Zvečer smo obravnavali vlom v Plešivcu, kjer je neznani storilec vlomil v garažo in iz nje odtujil električno kolo znamke Scott, model Genius, modre barve, materialna škoda znaša 4.500 eur.

NAJDENI PREDMETI

Dne 5. 5. 2022 je občan na območju Gorice našel denar in sicer 45 EUR. Denar se nahaja na PP Velenje in ga lahko lastnik tudi prevzame, ob predložitvi dokazila o lastništvu.

SVETOVANJE

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !