Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  15.03. ob 12:43  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  193

Mestna občina Velenje lani namenila več kot 40 tisoč evrov pomoči preko odbora za pomoč občanom

images/discussions/1678876918-zG8Qze-large.jpg  Velenje - Foto: MOV

Na Mestni občini Velenje deluje Odbor za pomoč občankam in občanom Šaleške doline, ki na podlagi predlogov delovne skupine pomaga finančno ogroženim občanom. Lani je bilo takšnih pomoči v višini 40.516 evrov.

Odbor se je v letu 2022 zaradi finančnih in socialnih stisk občanov sestal devetkrat. Obravnaval je šestnajst vlog za pomoč socialno ogroženim družinam in posameznikom. Petnajstim vlagateljem je bila pomoč odobrena. 

40 tisoč evrov so razdelili finančno ogroženim 

Odbor je za pomoč družini zaradi požara skupaj z občani zbral nekaj več kot 15 tisoč evrov. Za nakup kombija za prevoz invalidne osebe je odbor namenil 2 tisoč evrov, za plačilo položnic socialno šibkih 3.860 evrov, skoraj 2 tisoč evrov tudi za plačilo stroškov pogrebov socialno šibkih. Za novo opremo Varstveno delovnega centra SAŠA je namenil 3 tisoč evrov, za pomoč otrokom v stiski je 3 tisoč evrov namenil Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje), za pomoč starejšim v stiski je 3 tisoč evrov namenil tudi Domu za varstvo odraslih Velenje, 2 tisoč evrov Plavalnemu klubu Velenje, Društvu distrofikov Slovenije 500 evrov, 5 tisoč evrov za počitnice otrok, ki jih je organizirala MZPM Velenje, za akcijo Deželak junak pa tisoč evrov. 

Podračun za dobrodelne namene 

Mestna občina Velenje ima tudi podračun za dobrodelne namene, na katerem se je lani iz različnih virov zbralo 24.856,01 evra. Sredstva v višini 4.850,35 evra so prejeli kot donacije fizičnih oseb, sredstva v višini 20 tisoč evrov kot donacijo Mestne občine Velenje. Nekaj sredstev pa je iz naslova obresti pozitivnega stanja na računu. Del teh sredstev vsako leto namenjajo Odboru za pomoč občankam in občanom Šaleške doline.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !