Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  14.05. ob 19:57  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  488

Konec maja otvoritev bazenčka na otroškem igrišču #foto

images/discussions/1652541690-DY2QDe-large.jpg  Čolnički na električni pogon na velenjskem otroškem igrišču - Marjan Marinšek

Konec tega meseca bodo otvorili bazenček na otroškem igrišču. Na njem bodo kot včasih električni čolnički, katere bodo lahko koristili otroci.

Bazenček s čolnički je na otroškem igrišču v Velenju bil zgrajen že v začetku 70. let prejšnjega stoletja. Projekt oz. ideja je na neki točki izživela svoje čase, na lanski seji Sveta Mestne občine Velenje pa so sporočili, da bo letos v ta namen ponovno zaživela. Bazenček z vso potrebno infrastrukturo je že končan. Podrobnejše informacije o sami otvoritvi še sporočimo.

aliMKGo.jpg
Foto: Na novo urejen bazenček na otroškem igrišču v Velenju - www.velenjcan.si

V Velenju so bila številna otroška igrišča zgrajena z udarniškim delom. Z urejanjem osrednjega velenjskega otroškega igrišča so začeli 3. junija 1963. Že prvi dan se je prostovoljnega dela udeležilo 633 občanov, ki so opravili 1967 udarniških delovnih ur. Z deli so zaključili 29. junija, 30. junija 1963 pa je bila svečana otvoritev novega otroškega igrišča. V 20 delovnih dneh je na delovišču delalo 8.313 prebivalcev Velenja, ki so opravili 28.598 prostovoljnih delovnih ur in s tem ustvarili prihranek v višini 11 milijonov takratnih dinarjev.

HYFMNLI.jpg
Foto: Čolnički na velenjskem otroškem igrišču (1973) - Ljuban Naraks

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !