Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  19.01. ob 13:09  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  393

Konec januarja v Velenju na voljo 4 koncesije v osnovni zdravstveni dejavnosti

images/discussions/1674122894-qeRpoL-large.jpg  Zdravstveni dom Velenje. - Foto: Velenjcan

V torek, 17. januarja, so svetniki na seji Mestne občine Velenje sprejeli Odlok o podelitvi koncesij za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju splošne in družinske medicine v Mestni občini Velenje. Razpis za 4 koncesije bo predvidoma objavljen konec januarja.

Sprejeti akt je podlaga za podelitev koncesije za opravljanje zdravstvene dejavnosti na primarni ravni na področju splošne in družinske medicine v predvidenem obsegu 4 timov. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo s sklepom ustanovil komisijo, ki bo pripravila razpis za oddajo koncesij. 

S tem odlokom se v skladu z zakonom, ki ureja zdravstveno dejavnost, utemeljijo razlogi za podelitev koncesije. Zakon o zdravstveni dejavnosti (ZZDej) določa, da koncesijski akt na primarni ravni zdravstvene dejavnosti sprejme občina v obliki občinskega odloka, na katerega mora predhodno pridobiti soglasje ministrstva, pristojnega za zdravje, in ZZZS. Koncesija se podeli, če javni zdravstveni zavod ne more zagotavljati opravljanja zdravstvene dejavnosti v obsegu, kot je določen z mrežo javne zdravstvene službe, oziroma če javni zdravstveni zavod ne more zagotoviti potrebne dostopnosti do zdravstvenih storitev.

Mestna občina Velenje bo podelila koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju splošne in družinske medicine, saj Zdravstveni dom Velenje ne more zagotavljati opravljanja zdravstvene dejavnosti v obsegu, kot je določen z mrežo javne zdravstvene službe. Zaradi odpovedi delovnih razmerij štirih zdravnic splošne oziroma družinske medicine ZD Velenje koncesijskega programa nikakor ne more prevzeti, zato se s podelitvijo koncesije strinja.

Ministrstvo za zdravje in ZZZS soglašata s podelitvijo koncesije za opravljanje zdravstvene dejavnosti na primarni ravni na področju splošne in družinske medicine v predvidenem obsegu 4 timov.

»S sprejetim aktom bomo zagotovili nemoten dostop in nemoteno izvajanje zdravstvene oskrbe občank in občanov na območju Mestne občine Velenje« sporočajo iz Mestne občine Velenje.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !