Article's Author Avatar

Že deseto kulinarično razvajanje v Velenju – pisano, butično, zeleno
(Arhiv) Napovednik  ·  08.06. 2020 ob 15:34  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  999

https://i.imgur.com/4HmlweL.jpg

V petek, 12. junija, bo na Velenjski promenadi med 10. in 19. uro potekala 10. Promenada okusov, ki jo pripravlja Mestna občina Velenje v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline. Gostinci bodo kulinarično tržnico obogatili z novimi okusi tradicionalne in sodobne multikulturne kuhinje ter tako predstavili kulinarično ponudbo naše doline, regije in države.

Slovenija bo naslednje leto prejela laskavi naziv Evropska gastronomska regija in prav raznolika gastronomija bogati kulturo, ki je v Šaleški dolini še posebej PISANA. Kuharski mojstri bodo na BUTIČNEM dogodku pripravili jedi vezane na bogato zakladnico slovenske kulinarike ter kulinarike bližnjih in daljnih dežel. Na Promenadi okusov se bodo predstavili OPA Resort, Turistična kmetija Karničnik, Boš? Bom! Streetfood, Falafel Okusi Orienta, Restavracija Haler, Restavracija Jezero, Sam Churros, Hiša turške kulinarike Yildiz Han, Gostilna pri Kozolcu, Gostilna Verdelj, Koča pri Žlajferju, Gostišče Volk, Say Cheeese, Planinski dom Gora Oljka in Kavarnica Namanova & Safari park. Sladke pregrehe in sladoledne užitke bodo ponudili Waffle to go, Vafl, Roller Coaster in Locoroll. Za ponudbo kraft piv bodo poskrbeli pivovarji pivovarn Skubeer brewing in Pivorana Haler. Vinska klet Brda bo ponujala širok izbor vrhunskih vin, Barei bo s svojo ponudbo zadovoljil navdušence koktajlov.

Promenada okusov je tudi zelena. Mestna občina Velenje spodbuja k uporabi lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže. Ponudnike in obiskovalce opozarjajo na ločevanje odpadkov. Obiskovalkam in obiskovalcem priporočajo, da se na dogodek odpravijo peš, s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni avtobus Lokalc.

Spremembe zaradi preventivnih ukrepov

Letos bo promenada okusov zaradi preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni prinesla tudi nekaj sprememb. Vse gostince in obiskovalce naprošajo, da upoštevajo vsa navodila in priporočila povezana s covid-19. Med stojnicami bo več prostora, jedilnice bodo opremili samo s stoječimi mizami, sedišč in ležalnikov letos ne bo. Mize in stojnice bodo redno dezinficirane, vsak ponudnik pa bo poskrbel za razkužila na svoji stojnici.

"Verjamemo, da bomo vsi odgovorno skrbeli za ustrezno razdaljo in higieno rok. Ker se Promenada okusov odvija na prostem, uporaba mask ni obvezna, enako kot na gostinskih terasah. Če bi se zgodilo, da ne bi mogli ohranjati ustrezne varnostne razdalje, pa priporočamo uporabo mask. Vsi ponudniki so zavezani sledenju navodilom in priporočilom, ki jih za gostinstvo izdajajo NIJZ in druge pristojne institucije, seveda pa se držijo tudi sicer veljavnih in zelo strogih HACCP standardov," sporočajo iz Mestne občine Velenje.

Vse dodatne informacije v zvezi s promenado okusov lahko pridobite na Zavodu za turizem Šaleške doline preko e-naslova turizem@velenje.si, telefona 03/ 896 17 15, spletne strani visitsaleska.si in preko FB in IF strani @VisitSaleska.

Mestna občina Velenje
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.