Article's Author Avatar

Zaradi slabega vremena prestavljen tudi prižig lučk ob Družmirskem jezeru
(Arhiv) Napovednik  ·  07.09. 2019 ob 11:47  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1354

https://i.imgur.com/VCwB8vl.jpg

Organizatorji so zaradi slabega vremena prestavili tradicionalni prižig lučk na soboto, 21. septembra 2019. 


Prižig lučk je simbolično dejanje v spomin na potopljeno vas Družmirje, kjer danes stoji, t.i. Družmirsko oz. Šoštanjsko jezero. Po uradnih podatkih, naj bi to bilo najglobje jezero v Sloveniji, nastalo pa je kot posledica ugrezanja, zaradi izkopavanja premoga v Premogovniku Velenje.

Letos bo Zavod za kulturo Šoštanj po prihodu Tresimirja prižgal 10 tisoč lučk, ki sta jih z ljubeznijo naredila Valentin in Alojzija Heindl.

(Z desne Ljubica Donko in zakonca Valentin ter Alojzija Heindl)

Dogodek so omogočili: Valentin in Alojzija Heindl, Zavod za kulturo Šoštanj, Turistično olepševalno društvo Šoštanj in Šola zdravja skupina Šoštanj.

Pridni prostovoljci z voljo in trudom ustvarijo čaroben dogodek v spomin na potopljeno vas Družmirje. Prijazno vabljeni na ta resnično magičen večer. 

Spodaj si oglejte video lanskega vlivanja 15 tisočih lučk. Celotni prispevek si lahko ogledate TUKAJ.

Zavod za kulturo Šoštanj
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.