Article's Author Avatar

Odbor za pomoč občankam in občanom lani razdelil slabih 20 tisoč evrov
(Arhiv) Lokalne novice  ·  03.02. ob 09:39  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1213

https://i.imgur.com/eAFTflD.jpg

V lanskem letu je Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje obravnaval 12 vlog. Pomoč v skupni višini 19.845 evrov je bila nakazana 11 posameznikom oziroma družinam, in sicer za plačilo mesečnih položnic, nakup hrane in osnovnih življenjskih potrebščin, ter humanitarnim organizacijam za letovanje otrok na morju ter nakup dvigala. 

Največ sredstev, 10 tisoč evrov, so namenili Rdečemu križu Slovenije, Območnemu združenju Velenje za pomoč družini pri nakupu dvigala. Več kot 5.000 evrov so namenili finančni pomoči občanom za nakup hrane in osnovnih življenjskih potrebščin ter plačevanju položnic, 3.500 evrov pa so namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok.

V Upravi Mestne občine Velenje so se ob koncu lanskega leta odločili, da bodo dodatna sredstva za dobrodelnost namenili različnim organizacijam. Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, Varstveno delovni center SAŠA, Dom za varstvo odraslih Velenje, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje in Plavalni klub Velenje so dobili dodatna sredstva v skupni višini 20 tisoč evrov.

Drago Kolar je predsednik Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, ki je bil ustanovljen leta 2009 z namenom, da uravnoteženo skrbi in koordinira dobrodelne aktivnosti za pomoč posameznikom, družinam in skupinam.

Upravičence, postopek in merila dodeljevanja denarnih pomoči s podračuna za dobrodelne namene določa pravilnik. Do denarnih pomoči po tem pravilniku so upravičeni huje materialno ogroženi posamezniki in družine, ki so vse zakonske možnosti za rešitev socialne stiske že izkoristili in so se zaradi spleta neugodnih okoliščin, na katere niso mogli vplivati, znašli v takšnem položaju, da ne morejo poravnati najnujnejših obveznosti.

Sredstva za pomoč družinam in posameznikom v velenjski lokalni skupnosti, ki so se znašli v stiski, ves čas zbirajo na podračunu za dobrodelne namene Mestne občine Velenje SI56 0133 3600 0000 925.

MOV
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.