Article's Author Avatar

Lani v Velenju rešili skoraj 40 stanovanjskih stisk
(Arhiv) Lokalne novice  ·  20.01. ob 13:27  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  339

https://i.imgur.com/RMWVXEe.jpg

V Mestni občini Velenje so lani z dodelitvijo neprofitnih stanovanj rešili 38 stanovanjskih stisk, letos bodo lahko pomagali predvidoma več kot 15 družinam. Prav tako bodo kmalu na voljo stanovanja za mlade. V Velenju načrtujejo tudi dve večji stanovanjski novogradnji, in sicer eno na območju med pošto in reko Pako, drugo pa na Zlatem griču.

Mestna občina Velenje ima v lasti več kot 900 stanovanjskih enot. Zadnji razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem so objavili leta 2020. Lani so z dodelitvijo neprofitnih stanovanj po trenutno veljavni prednosti listi rešili 38 stanovanjskih stisk, tako so pomagali 22 parom oz. družinam ter 16 posameznikom.

Na prednostnih listah je še vedno 230 prosilcev, zato bodo tudi letos stanovanja dodeljevali po aktualnih listah in ne bodo pripravili novega razpisa.

Bodo pa spomladi objavili razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem zgolj za mlade posameznike (do 29 let), ki na splošnih razpisih za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem nimajo dosti možnosti. To je bil tudi eden izmed sklepov, ki so ga dorekli na medgeneracijskem forumu z mladimi. Na predlog novoustanovljene delovne skupine za reševanje stanovanjske problematike mladih v Mestni občini Velenje so pripravili pravilnik za dodeljevanje stanovanj mladim in v kvoti stanovanj rezervirali pet manjših enot za mlade. Prav tako pa je od lani mladim na voljo tudi subvencija komunalnega prispevka.

V Velenju v prihodnje načrtujejo tudi dve večji stanovanjski novogradnji, in sicer eno na območju med pošto in reko Pako, drugo pa na Zlatem griču. Za obe območji že imajo strokovne urbanistično-arhitekturne rešitve.

Mestna občina Velenje
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.