Velenjski karateisti na Finskem pridobili nove izkušnje, motivacijo in potrditev za trdo delo

V Tampereju na Finskem ta vikend od petka, 20. 8. 2021 do nedelje, 22. 8. 2021, poteka mladinsko evropsko prvenstvo 2021. 

1. dan, v petek, so med reprezentanti Karate zveze Slovenije nastopili tudi člani Karate kluba Velenje.

Pia Cesar je v kategoriji kata mlajše članice s kato Unsu dosegla visoko 9. mesto. Za uvrstitev v naslednji krog ji je zmanjkalo izjemno malo. Isak Pašić je v kategoriji kumite kadeti -57 kg v 1. krogu premagal nasprotnika iz Cipra z rezultatom 1:0, v 2. krogu pa je vodstvo prevzel nasprotnik iz Hrvaške z izidom 0:8. Nik Borovnik je v kategoriji kumite kadeti -70 kg v 1. krogu premagal nasprotnika iz Nemčije z rezultatom 0:6, v naslednjem 2. krogu pa je zmagal nasprotnik iz Italije z izidom 4:0. 

Nik in Isak sta bila na evropskem prvenstvu prvič, Pia pa ima že izkušnje. Zato čestitke obema borcema za pogum in dobre borbe ter katašici za visoko uvrstitev. 

Ob vprašanju, kaj jim je prineslo mladinsko evropsko prvenstvo, so odgovorili:

Nik: "Prineslo mi je novo izkušnjo in še večjo motivacijo."
Pia: "Potrditev za trdo delo in motivacijo za vnaprej."
Isak: "Prineslo mi je neko novo izkušnjo." 

Iz Karate kluba Velenje pa ob tem še sporočajo: "V poletnih mesecih so jim pri pripravi in intenzivnih treningih pomagali in jih spodbujali klubski in reprezentančni trenerji za kate in borbe, kateri so jim namenili svoj čas in energijo. Mnogo pa so prispevali tudi ostali, ki tekmovalcem nenehno omogočajo, da so danes izjemni, ponosni nase in na svoje rezultate, v družbi najboljših in predvsem z novo izkušnjo v življenju."

Komentiraj