Velenjčanke dobile svoje nasprotnice v pokalnem tekmovanju

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije so v torek, 21. septembra, opravili žreb parov osmine finala Pokala Slovenije za ženske. Ples kroglic je Velenjčankam namenil Izolanke, ki veljajo za sila neugodne tekmice. Dekleta so se v lanski sezoni pomerila kar štirikrat, vse tekme pa so v bolj izenačenih dvobojih na koncu dobile Primorke. V letošnji sezoni pa sta prav ti dve ekipi še brez odigranih tekem, saj sta zaradi primera okužbe z virusom Covid -19 nemočno opazovale dogajanja iz karantene.

Glavne favoritinje za osvojitev pokalnega naslova so tudi v letošnji sezoni rokometašice Krima. Slednje so se lovorike Pokala članic veselile že 26-krat, nazadnje v sezoni 2018/19, ko so na sklepnem turnirju v Celju v polfinalu ugnale Velenjčanke (40:26), v finalu pa novomeško Krko s 37:22. Pokalnega tekmovanja, zaradi pandemije novega koronavirusa, v minulih dveh sezonah ni bilo.

Vse tekme osmine finala bodo na sporedu v sredo, 29. septembra.

Pari osmine finala Pokala Slovenije: ŠDRŠ Vrhnika – ŽRK Maribor Branik, ŽRK Trgo ABC Izola – ŽRK Velenje, Ž.U.R.D. Koper – ŽRK Mlinotest Ajdovščina, ŽRK Krka – RK Krim Mercator, RK Zelene Doline Žalec – ŽRD Litija, RK Sava Kranj – RK Zvezda Logatec, ŽRK Ptuj – RŽK Zagorje, RK Olimpija – ŽRK Z'dežele.

Komentiraj