Velenjčana bila kos močni konkurenci na svetovnem prvenstvu v karateju in para karateju

Preteklo soboto, 13. novembra, je slovenska petčlanska ekipa Karate zveze Slovenije odpotovala v Dubaj, kjer je od 16. do 21. novembra potekalo 25. WKF svetovno člansko prvenstvo v karateju in PARA karateju. 

Mesto v reprezentanci sta si zagotovila tudi Velenjčana Diandra Bekčić (članica PARA karate reprezentance in Karate kluba Velenje) in Niklas Tamše (član reprezentance v borbah in član Karate kluba Shotokan Radenci), ki je bil med drugim tudi najmlajši tekmovalec na omenjenem prvenstvu.

Niklas Tamše na svojem prvem svetovnem prvenstvu presenetil konkurenco

Kot edini predstavnik slovenske moške reprezentance, je na tatami stopil v sredo, 17. novembra. V kategoriji borbe člani - 60 kg se je kosal s 76. najboljšimi borbaši sveta. V pred krogu je bil prost. Nato mu je nasproti stal Brazilec Douglas Bros, trikratni svetovni prvak iz Beograda 2010, Bremna 2014 in Dubaja 2021. Kljub mladosti, je v borbo s 35-letnim Brazilcem stopil zelo suvereno in povedel z 2:0. Nato se je borba obrnila v prid Brazilca, z rezultatom 4:2. Ker se je Douglas Brose zanesljivo prebil v finale in ponovno osvojil titulo svetovnega prvaka, je bil Niklasu omogočen boj za bronasto odličje. Ponovno je stopil na tatami v četrtek, 18. novembra, vendar je bil zanj z 1:0 usoden Abdullah Shaaban iz Kuvajta. Niklas je svoje prvo člansko svetovno prvenstvo končal na 10. mestu.

»Vesel sem, da je strokovni štab Karate Zveze Slovenije, kljub rosnim 18. letom potrdil Niklasov nastop na Svetovnem prvenstvu. Z borbami je pokazal, da se lahko kosa s svetovno elito. Izpolnila se mu je velika želja in se je na borišču pomeril z brazilskim vzornikom. Upam, da se bo trenutna pandemija počasi umirila in se bodo tekmovalci lahko ponovno udeleževali mednarodnih tekmovanj, pridobivali točke za plasmaje na Svetovni WKF lestvici in dragocene izkušnje. V prihodnjem tednu bova z Niklasom pogledala borbe, naredila analizo in na treningih odpravljala napake/situacije, ki so nasprotnikom omogočile zmago. V četrtek, 25. novembra pa odpotuje na 21. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in U21, v Rijeko na Hrvaško« je ob koncu tekme dejal njegov klubski trener Branko Kramberger.

Odlična tudi Diandra Bekčić

Za slovenski karate je na današnjo nedeljo, 21. 11. 2021, Velenjčanka Diandra Bekčić ustvarila nov izvrsten rezultat svetovnega nivoja. V kategoriji K21 je v močni konkurenci dosegla 5. mesto.

Čestitke Diandri Bekčić, ki PARA karate tudi tokrat postavlja na izjemno visok nivo. Čestitke tudi Karate klubu Velenje, klubskemu trenerju Zdenku Miklavcu, reprezentančnemu trenerju Bojanu Marinčku in spremljevalki Damjani Rednak.

Komentiraj