V novi sezoni derbi starih znancev med knapi in Šmarčani

Nogometaši velenjskega Rudarja so v prejšnjem krogu z novim porazom izgubili še teoretične možnosti za obstanek v prvoligaški druščini. V 30. krogu so na domačem igrišču proti Triglavu z rezultatom 0:1 doživeli že dvajseti poraz v sezoni, 6. krogov pred koncem pa so še vedno brez ene same zmage. Nesoglasja znotraj kluba in številne trenerske menjave so pustile posledice tudi pri igralcih, za celotno moštvo pa globoko ukoreninjeno rezultatsko krizo.

Kljub izpadu knapov pa številni ljubitelji nogometa z nestrpnostjo pričakujejo drugoligaško sezono 2020/21 in obračun med knapi in Šmarčani. Ker tretjeligaši zaradi koronavirusa niso odigrali spomladanskega dela sezone, se dolgo ni vedelo v katero smer pluje NK Šmartno 1928. NZS pa je te dni razblinila vse neznanke in uradno potrdila, da jesenski prvaki 3. SNL vzhod napredujejo v višji rang tekmovanja.

Za ljubitelje nogometa se ob Škalskem jezeru in v kraju na meji med Savinjsko in Šaleško dolino ponovno obetajo napete in zanimive tekme starih znancev. 

Knapi in Šmarčani bodo v 2.SNL v sezoni 2020/21 tekmovali v ligi šestnajstih ekip, kar je potrdil tudi Izvršni odbor NZS na ponedeljkovi seji.
Seznam ekip 2. SNL za sezono 2020/21:

1.    NK Rudar Velenje, 2. Poraženec kvalifikacij za popolnitev 1.SNL, 3. NK Radomlje, 4. NK Lendava 1903, 5. KNK Fužinar, 6. NK Krško, 7. NK Krka, 8. ND Bilje, 9. ŠD Dob, 10. NK Dekani, 11. NK Drava Ptuj, 12. ND Beltinci, 13. NK Brda Dobrovo, 14. NK Brežice 1919, 15. ŠD Šmartno ob Paki, 16. ND Primorje

Komentiraj