Rudar ob 20. uri gosti novinca med prvoligaši Ankaran

V 2. krogu Prve lige TS se bosta ob 20. uri, na stadionu Ob jezeru pomerila NK Rudar Velenje in novinec med prvoligaši Ankaran Hrvatini.

Velenjčani so odprli novo sezono z zmago nad pokalnimi prvaki iz Domžal, ki so klonili po dveh zadetkih novincev v moštvu Rudarja, Milana Tučića in Jakoba Novaka. Domači publiki so se predstavili tudi Jaka Bijol, Dominik Radić, Dario Vizinger, Damjan Vuklišević in Robert Pušaver. Danes pa bodo ob strani izkušenih soigralcev lovili drugo zmago v letošnjem državnem prvenstvu. Ankaran se po prvi tekmi v Prvi ligi lahko pohvali s točko, Velenjčani pa se z novopečenim prvoligašem še niso srečali.

Za spletno stran Rudarja sta o tekmi z Ankaranom spregovorila Damjan Trifković in Milan Tučić.

Damjan Trifković: “Za nami je prva prvenstvena tekma z Domžalami, prva zmaga. Veseli me dejstvo, da smo prikazali agresivo, borbeno igro, igro, ki nas bo krasila tudi v prihodnje. Vesel sem tudi zaradi fantov, ki so sorazmerno neizkušeni, mladi, ta tekma jim bo vlila samozavesti za naprej. Obenem se že spogledujejo z naslednjo tekmo, analizirajo in zavzeto trenirajo. Zahvalil bi se tudi navijačem in gledalcem, ki so nas podprli v velikem številu, upam da bo tudi v bodoče tako. Če se dotaknem prihajajoče tekme z Ankaranom, vemo da v prvi ligi lahkega nasprotnika ni in tudi tekma z Ankaranom ne bo izjema. Mislim, da nam bo z agresivno igro, borbo in veliko podporo s tribun uspelo tri točke zadržati doma.”


Milan Tučić: “Občutki po tekmi z Domžalami so zelo dobri. Zmagali smo uvodno tekmo prvenstva. Za nami je težko pripravljalno obdobje, noge so bile težke, tako da ta zmaga šteje veliko. Prav tako je velik uspeh odigrati tako dobro tekmo proti ekipi Domžal. Vsi igralci smo si to zmago izborili, izgarali, imeli smo številne priložnosti, izkoristili dve, kar je bilo dovolj. Časa za veelje ni bilo veliko, pred nami je nova tekma, čaka nas Ankaran. Cel teden smo dobro trenirali in tudi v soboto bomo poskušali zmagati.”


Preberite tudi:
Velenjsko jezero bo letos naposled pridobilo status kopalnih vod
Boom Pacha Boom, glasba 50. in 60. let
TEŠ uspel močno zmanjšati izgubo

Komentiraj