"Ose" začele s prvimi treningi v letu 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so se vrnili z novoletnega premora. Ekipa se je zbrala v sredo, si v domači Rdeči dvorani skupaj ogledala reprezentančno pripravljalno tekmo med Slovenijo in Srbijo, dan kasneje pa opravila prva treninga v novem koledarskem letu.

V prihodnjih dneh bodo treningi pod vodstvom klubskega trenerja za telesno pripravo Mortna Seierja Larsna namenjeni predvsem dvigu telesne pripravljenosti. Več poudarka na taktičnih in tehničnih elementih igre bo na sporedu od konca prihodnjega tedna, ko se bo iz tujine vrnil trenerski dvojec. Glavni trener Željko Babić in njegov pomočnik Marko Oštir se namreč v teh dneh nahajata v Poreču, kjer sodelujeta na drugem modulu izobraževanja za pridobitev trenerske licence »Master Coach«, najvišjega trenerskega naziva, ki bo za vodenje vseh članskih klubskih in reprezentančnih selekcij obvezen od sezone 2019/20 naprej.

Treninge pred drugim delom sezone je začelo devet rokometašev. Poleg mladincev, ki se s svojo ekipo pripravljajo na nedeljski obračun v Kopru, je bila odsotna še sedmerica rokometašev, ki se mudi na reprezentančnih pripravah. Ibrahim Haseljić je v sredo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine uspešno zaključil predzadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij. Od Švice, s katero se bodo Bosanci na odločilni povratni tekmi v boju za napredovanje pomerili v soboto v Tuzli, so bili boljši s 24:21. Za nastop v reprezentančnem dresu Slovenije na evropskem prvenstvu na Hrvaškem se potegujejo Jan GrebencNejc CehteGregor Potočnik in Matic Verdinek, ki se je izbrancem selektorja Veselina Vujovića z naknadnim vpoklicem pridružil minulo sredo zvečer, potem ko je na pripravljalni tekmi Niko Medved obnovil poškodbo rame in ostal brez nastopa na Euru. Na istem tekmovanju bo v vrsti Črne gore nastopil Žarko Pejović, medtem ko na spisku kandidatov slednje ostaja tudi Miljan Vujović. Po poškodbi prvega vratarja Črne gore je namreč 17-letni član Gorenja Velenja ostal edina vratarska rezerva svoje reprezentance na letošnjem prvenstvu stare celine.

Med deveterico rokometašev Gorenja Velenja, ki so se v četrtek potili na parketu Rdeče dvorane, je bil prvič po večmesečni odsotnosti tudi Darko Stojnić. 20-letni krožni napadalec je konec avgusta prestal operativni poseg zaradi poškodbe leve rame, po katerem ga je čakala dolgotrajna rehabilitacija. Medtem s slednjo počasi zaključuje tudi Vid Levc, ki si je v končnici minule sezone na tekmi v Novem mestu strgal prednjo križno vez v kolenu. Levi zunanji igralec, ki od tega tedna s Seierjem Larsnom dvakrat dnevno opravlja individualne treninge, se bo ekipi predvidoma priključil konec februarja oziroma v začetku marca.

Velenjsko moštvo v preostanku sezone čakajo nastopi v treh različnih tekmovanjih. V regionalni Ligi SEHA Gazprom ga čaka še šest preizkusov rednega dela. Na lestvici za četrtim mestom, ki kot zadnje prinaša mesto na zaključnem turnirju, zaostaja za štiri točke. V začetku februarja bodo »ose« nestrpno čakale na žreb v pokalnem tekmovanju, kjer jih čaka četrtfinalni nastop in s tem zadnja ovira pred finalnim turnirjem. Spomladi bodo nato začele še z nastopi v državnem prvenstvu. V Ligi NLB za prvaka se bodo pridružile štirim najboljšim ekipam prvega dela tekmovanja ter rivalom iz Celja.

Alem Toskić, rokometaš Gorenja Velenja:
"Lepo se je znova družiti s klubskimi soigralci. Novoletni premor smo izkoristili predvsem za počitek, saj se bliža zahteven preostanek sezone. Nanj se moramo pripraviti kar najbolje. V teh dneh tako najprej začenjamo s treningi za telesno pripravo, ki bo v prihodnjih mesecih še kako pomembna. Trenutno je naša postava nekoliko okrnjena. Vsem našim fantom, ki bodo na prihajajočem evropskem prvenstvu branili barve svojih reprezentanc, ob tej priložnosti želim čim boljše igre. Pred drugim delom sezone celotna ekipa ostaja ambiciozna, želimo si osvojiti cilje, ki smo si jih zadali konec poletja."

Komentiraj