Najmlajši zopet na igrišču, starejši dečki B s suvereno zmago do napredovanja

V preteklem tednu sta bila na sporedu dva turnirja za najmlajše rokometaše in tekma starejših dečkov B. Starejši dečki B so se v Velenju veselili nove zmage in napredovanja v naslednji krog tekmovanja.

V tekmo so osice vstopile nervozno, saj je bila tekma odločilna za napredovanje. Prvi polčas si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, igralo se je gol za gol. Na koncu polčasa so osice stisnile v obrambi in bile v napadu uspešne tako, da so na odmor odšle s 3 zadetki prednosti (18:15). V drugem polčasu so od samega začetka Velenjčani pokazali odlično igro tako v obrambi kot v napadu in ves čas nadzorovali potek igre. Na koncu so osice slavile 39:30 in si tako zaslužile napredovanje v naslednji krog tekmovanja.

14. krog STAREJŠI DEČKI B (jug), 6. januar, 17.30 (ŠC Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK BREŽICE 39:30 (18:15)
RK GORENJE VELENJE:
 Imamović (10 obramb), Hočevar G. (3), Hočevar M (1), Ajšić B. (3), Ajšić O. (10), Jaklin (2), Dvorjak (13), Supić (5), Zukić (1), Tovornik (1)

TRENER: Jani Škerlak

Mlajši dečki A so pretekli vikend gostovali v Radencih, kjer so se pomerili z ekipama Moškanjci-Gorišnica in Arcont Radgona. Mlajši dečki C pa so v Mariboru moči merili z domačini in sosedi iz Šoštanja.

Miha Dobnik, trener mlajših dečkov A
˝V sklopu državnega prvenstva, kjer se rezultat ne beleži, so mlajši dečki A odigrali 4. turnir v tej sezoni. V Radencih so se pomerili proti ekipi Moškanjci-Gorišnica in domačinom Arcont Radgona. Na obeh tekmah so fantje lačni igre, že od samega začetka pokazali željo in borbenost. Z dobro obrambo in hitrimi protinapadi so prihajali do lahkih zadetkov. Nasprotnikom niso dovolili, da bi razvili svojo igro. Priložnost za igro so dobili vsi fantje in jo zelo dobro izkoristili. Dobra volja se je prenesla tudi na avtobus na poti domov, kar kaže na to, da je ekipa zelo homogena. Fantje se že veselijo naslednjih tekem.˝

Barbara Bobinac, trenerka mlajših dečkov C
˝Na parket ponovno stopili tudi najmlajši rokometaši. V soboto, 8. 1. 2022 je v Mariboru potekal 3. turnir za mlajše dečke C. Turnirja so se udeležile tudi naše osice letnik 2011 in mlajši. Pomerili so se z domačini in z ekipo DRŠ Sebastjana Soviča. Poleg tega, da so zelo uživali na turnirju, so pokazali tudi ogromno znanja in želje po rokometu. Bravo, ose! Kar tako naprej!˝

Komentiraj