Knapi praznih rok z Doba

NK ROLTEK DOB – NK RUDAR VELENJE 3:1 (3:1)

Dob, Športni park Dob, gledalcev:/, sodniki: Dragoslav Perić, Aleš Skok in Aleksander Burjan.

  • Strelci: 1:0 Petrovič (4.), 1:1 Jovanović (13.), 2:1 Šipek (24./11m), 3:1 Račič (29.).
  • Roltek Dob: Čretnik, Avbelj, Šipek, Gregorin (od 57. Horvat), Markuš, Kunstelj (od 57. Hren), Račič, Petrovič, Femec (od 50. Tubić), Jugovar (od 86. Vrhovnik), Rems. Trener: Simon Sešlar
  • Rudar Velenje: Stopajnik, Jovan, Kašnik, Črnčič, Halilović (od 29. Martinovič), Panadić (od 70. Koprivnik), Žurga (od 46. Vošnjak), Pušnik (od 46. Beciri), Hrovat, Ovsenek, Jovanović. Trener: Almir Sulejmanović 
  • Rumeni karton: Hanik Horvat, Hren; Ovsenek (48. in 89.)
  • Rdeči karton: Ovsenek (89.)

Knapi po petih odigranih krogih v 2.SNL ne morejo biti najbolj zadovoljni, saj so do sedaj zbrali le štiri točke. Potem ko so v pejšnjem krogu morali priznati premoč Brežicam, so jih tokrat na kolena spravili še Dobljani. Vsi štirje zadetki so padli že v prve pol ure igre. V 4. minuti je domače v vodstvo popeljal Denis Petrovič, a veselje nogometašev Doba ni trajalo dolgo, saj je za knape v 13. minuti izenačil šele 18 – letni Sandro Jovanović. Enajst minut kasneje pa je za novo vodstvo domačih poskrbel Kristijan Šipek, ki je izkoristil dosojeno enajstmetrovko. Vse upe knapov je pokopal tretji zadetek Doba, ki ga je v 29. minuti dosegel Albert Račić. Do konca tekme se rezultat ni več menjal, ob novi ničli pa tudi tokrat ni šlo brez rdečega kartona.

Žiga Ovsenek je v 89. minuti zaradi dveh rumenih kartonov moral predčasno pod prho. To je bila že tretja izključitev nogometašev Rudarja na dosedanjih petih tekmah. 

V naslednjem krogu velenjčani gostijo primorsko ekipo Jadran iz Dekanov. Obračun ekip z neslavnim rekordom (sezona brez zmage) bo na sporedu v soboto, 12. septembra, ob 19. uri.

Komentiraj