Črno- rumeni z zmago iz prestolnice

Ekipa Zorana Jovičića je včeraj gostovala pri povratnikih med prvoligaši- LL Grosist Slovanu. Velenjčani so v prvem krogu Lige NLB na domačih tleh prepričljivo premagali MRK Ljubljana, meste rivale tokratnih nasprotnikov. Zmago so črno- rumeni slavili tudi včeraj in nasprotnike premagali s +5 (23:28).

Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Mihe Kavčiča. S sedemetrske črte je v 5. minuti v nasprotnikovo mrežo zadel Matic Verdinek za +1 (1:2). Z zadetkom M. Kavčiča je bila gostujoča ekipa v 17. minuti v prednosti za dva zadetka (6:8). Dobro razpoložena ekipa Aleša Repine je v 22. minuti poravnala rezultat na 9:9, kar je ose spodbudilo k boljši igri. Z zadetkom Tilna Sokoliča so gostje v slačilnico odšli s prednostjo dveh zadetkov (13:15). 

Drugi polčas se je za Velenjčane začel v 33. minuti z zadetkom Timoteja Grmška za +2 (14:16).  Nasprotnikov gol je v 37. minuti za 3 zadetke prednosti (15:18) zatresel Miha Kavčič. Domača ekipa je povečala tempo in v 44. minuti, po nekaj uspešnih napadih in obrambi, prevzela prednost (19:18). Črno-rumeni so nato ujeli pravi ritem in pričeli tresti mrežo nasprotnika.  Z uspešnim strelom na gol je v 46. minuti Domen Tajnik poskrbel za ponovno vodstvo os (19:20). Z nekaj hitrimi napadi in protinapadi so ose tekmo zaključile s petimi zadetki prednosti. Končni rezultat je bil 23:28. 

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 

“Pričakovali smo težko tekmo in kot taka se je tudi izkazala. Rezultat ni povsem realen, saj smo igrali izenačeno tekmo. Čeprav smo vodili skozi večino srečanja nas je Slovan v drugem delu 2. polčasa z dobro igro ujel. V zadnjih minutah smo kljub temu prevzeli pobudo in lahko rečem, da zasluženo zmagali.”

Miha Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Tekma je bila težka, kar smo pričakovali. Zavedamo se, da bo vsaka tekma zahtevna. Celo tekmo smo igrali malce v krču in dobivali nepotrebne gole. Na koncu smo dali svoj maksimum in tekmo pripeljali do konca v svoj prid.”

2. krog (Liga NLB), 11.september, 18:30 (Športna dvorana Kodeljevo):

RD LL GROSIST SLOVAN  : RK GORENJE VELENJE 23:28 (13:15)

GORENJE VELENJE: Panjtar (7), Taletović (7), Verdinek (7), Tajnik (5), Kavčič Miha (5), Kavčič Aleks (3), Pajt (3), Sokolič (3), Miklavčič (1), Grmšek (1), Starc, Drobež, Lončar, Mlivić, Ravnikar, Velić

Komentiraj