Člani RK Gorenje Velenje pričeli s pripravami na novo sezono

V ponedeljek 26. julija se je po skoraj dvomesečni pavzi, na stadionu ob jezeru, zbrala članska ekipa RK Gorenje Velenje in pričela s pripravami na sezono 2021/2022. 

Črno-rumeni so se preteklo sezono veselili naslova državnih prvakov. Z dobro popotnico tako vstopajo v novo sezono, ki bo zahtevnejša. Poleg igranja v 1. NLB ligi, bodo varovanci Zorana Jovičiča igrali tudi v Evropskem tekmovanju. Z naslovom državnih prvakov so si mesto v skupinskem delu Lige Evropa že zagotovili, še vedno pa čakajo na informacijo o igranju v Ligi Prvakov.

Na prvem treningu sta manjkala Tarik Mlivić, ki je na pripravah s kadetsko reprezentanco Slovenija in Branko Predović, ki je na pripravah s kadetsko reprezentanco Srbije. Oba čaka od 12. do 22. avgusta Evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Vsi ostali člani ekipe so se zbrali na prvem treningu. 

Gorenjčani bodo pred uradnim začetkom nove sezone trenirali v Velenju, in sicer na stadionu ob jezeru in domači Rdeči dvorani, odigrali nekaj pripravljalnih tekem in se odpravili na turnir v Magdeburg. Vse tekme v pripravljalnem obdobju so zaprte za javnost. 

SEZNAM TEKEM V PRIPRAVLJALNEM OBDOBJU

  • 03. avgust – SC Ferlach : RKGV
  • 06. avgust – RKGV : HIB Handball Graz 
  • 11. avgust – RKGV : RD Riko Ribnica 
  • 13. avgust – RKGV : Pallamano Trieste 
  • 17. avgust – RKGV : RK Nexe Našice
  • 20. avgusta – 22. avgusta – turnir v Magdeburgu (RKGV, HC Vardar Skopje, TTH Holstebro, SC Magdeburg)
  • 27. avgust – RKGV : HC Dukla Praha

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje
˝Po skoraj dveh mesecih je lepo spet videti fante, predvsem zdrave in dobre volje. Imamo dober mesec za pripravo na izjemno zahtevno sezono. Verjetno bo ta sezona najzahtevnejša sezono za to ekipo v tem štiriletnem ciklusu, ki se letos začenja. Mislim, da smo lani pokazali, da smo kvalitetna ekipa, da igramo zelo kvaliteten in lep rokomet. Želim si, da se na tribune spet vrnejo navijači, ki nas bodo podpirali na vseh tekmah nove sezone. Naša naloga pa je, da jih tudi v novi sezoni razveseljujemo, kot smo jih v preteklosti.˝

Zoran Jovičić, trener članske ekipe RK Gorenje Velenje
˝Upam, da smo si v dopustniškem času vsi dobro odpočili. Fantje so se tudi v tem času dobro pripravljali, kar se je videlo na prvem treningu. Pred nami je zelo naporen mesec. Moja največja želja je, da vsi ostanejo zdravi. Z logiko iz pretekle sezone vstopamo tudi v novo. Naš cilj je rasti in napredovati iz tekme v tekmo.˝

Komentiraj