Župan Peter Dermol poklepetal z otroci ob tradicionalnem slovenskem zajtrku

Danes, ob dnevu slovenske hrane, so imeli otroci in učenci v velenjskih vrtcih in na osnovnih šolah za zajtrk oz. malico tradicionalno slovensko hrano – kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Že zjutraj se je otrokom v Vrtcu Tinkara pri zajtrku pridružil tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol ter z njimi poklepetal in se nasmejal iskrenim otroškim izjavam. V času malice pa je obiskal tudi prvošolce na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda in se tudi z njimi malo pogovoril o slovenski hrani in zdravih zajtrkih.

Glavni cilj projekta, ki ga na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije, ob dnevu slovenske hrane, obeležujemo vsak tretji petek v novembru, je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja in ohranjanje podeželja.

Mestna občina Velenje že od začetka sodeluje pri projektu, katerega namen je otroke, mladino in širšo javnost seznanjati o pomenu zajtrka, prednostih lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki.

Komentiraj