Zaradi potrjenih novih okužb sledijo tudi novi ukrepi

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

V preteklih dneh je bilo v Velenju potrjenih 7 okužb s koronavirusno boleznijo, zato v Zdravstvenem domu Velenje in Domu za varstvo odraslih Velenje veljajo novi ukrepi. Ponovno je obvezna tudi uporaba zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in v sredstvih javnega potniškega prometa. 

Od danes naprej je vstop v Zdravstveni dom Velenje možen le skozi vhod iz garažne hiše. Vstop je možen le po predhodnim dogovoru in natančnimi usmeritvami s strani zdravnika oz. zdravstvenega osebja Zdravstvenega doma Velenje. Pozivajo vas, da brez predhodnega dogovora ne vstopate v zdravstveni dom.

Poseben dostop bo omogočen:

  • otrokom in šolski mladini do 19. leta, in sicer pri vhodu predšolskega dispanzerja (paciente naprošajo, da po predhodnem telefonskem dogovoru z zdravstvenim osebjem, ob prihodu pozvonijo na zvonec),
  • za paciente s sumom na okužbo s koronavirusom – čez dvorišče zdravstvenega doma (po predhodnem telefonskem dogovoru).

Ponoči bo možen vstop le pri dežurni ambulanti zdravstvenega doma.

Nujno je, da vsak, ki želi vstopiti v Zdravstveni dom Velenje, s seboj prinese izpolnjen vprašalnik, ki ga najdete na njihovi spletni strani www.zd-velenje.si. Za vsa dodatna vprašanja glede COVID 19 lahko pokličete na številko 03/899 55 98 ali v dežurno ambulanto 03/899 54 45.

Odpovedali vse dogovorjene obiske

V Domu za varstvo odraslih Velenje so se na spremenjeno epidemiološko sliko nemudoma odzvali in takoj odpovedali vse dogovorjene obiske. Obisk varovancev je mogoč samo ob soglasju domskega zdravnika in samo za osebe v paliativni oskrbi. Takoj, ko se bo epidemiološka slika izboljšala, bodo dom za obiske varovancev ponovno odprli. Varovance tudi v tem času peljejo ven, na svež zrak, na kratek sprehod, odsvetujejo pa jim obisk trgovin.

Komentiraj