V času epidemije vse več odpadkov v naravi #foto

Še pred današnjim zaprtjem Zbirnega centra Velenje, se je v Velenju in okolici začelo pojavljati vse več divjih odlagališč. Mnogi so nas na to že opozorili in mnoge skrbi, da bo v tem času, po zaprtju zbirnega centra število odpadkov v naravi še narastlo.

Pojavljajo se ne le kosovni odpadki, gradbeni material in podobno, temveč tudi zaščitne maske, ki jih ljudje mimogrede odvržejo iz avtomobila.

Spodaj prilagamo album fotografij divjih odlagališč, ki so nastala v zadnjih dneh na lokacijah Kavče - Arnače, Konovo, Andraž - Ložnica. V kolikor tudi sami opazite, da odpadki v naravni naraščajo, nam fotografije pošljite na e-naslov: info@velenjcan.si. Vaše fotografije bomo dodali v spodnji album. Namen je, da širšo javnost obvestimo o novem problemu

Na dnevni ravni s svojimi navadami in interesi postopoma upostošamo planet na katerem živimo. Imejmo vsaj toliko spoštovanja in sočutja, da odpadkov ne odlagamo neposredno v naravo. 

PUP Saubermacher po današnjem zaprtju zbirnega centra v Velenju naproša, da odpadke, ki jih ne morete predati v zabojnik, ustrezno hranite pri sebi doma, do preklica izrednih razmer. Zbiralnice so namenjene zbiranju ločeno pripravljene embalaže. V zbiralnice je prepovedano odlagati kosovne, nevarne, gradbene in ostale neprimerne odpadke. Strogo je prepovedano tudi odlaganje ali kurjenje odpadkov v naravi!

Galerija Fotografij

Komentiraj