Search
Search
Close this search box.

Tudi v Velenju aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti

V času med 16. in 20. septembrom bodo v Velenju potekale številne aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti. Čeprav so napovedovali, da bodo zaprli Rud...

V času med 16. in 20. septembrom bodo v Velenju potekale številne aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti. Čeprav so napovedovali, da bodo zaprli Rudarsko cesto in na njej naredili dan brez avtomobila, bodo, zaradi boljšega zagotavljanja vseh preventivnih ukrepov in priporočil NIJZ, v sredo, 16. septembra, aktivnosti izvedli na Titovem trgu.

Med 9. in 18. uro bodo tako na Titovem trgu, kjer so že zarisani veliki kvadrati, pripravili površine za risanje s kredami za velenjske otroke, učence in dijake. Vsak otrok bo dobil svoje krede, otroci pa bodo ustvarjali mozaik na temo Moje mesto – moja izbira! Risali bodo vse, kar bi oni raje imeli namesto cest. Ta dan se bodo lahko obiskovalci na Titovem trgu registrirali tudi v avtomatiziran sistem izposoje koles Bicy. Na delu Titovega trga bo Vrtec Velenje pripravil gibalni poligon za svoje otroke.

Ob 11. uri bo obiskovalce nagovoril podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol. Ob tej priložnosti mu bo predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba kot drugi mestni občini predal certifikat Vizije NIČ. "V Velenju se namreč pridružujemo aktivnostim v sklopu programa Vizija NIČ. Gre za certificiran program s ciljem zmanjšanja števila prometnih nesreč in njihovih posledic. Program obsega naslednja področja: varna infrastruktura, varna vozila, strokovni in merljivi programi ozaveščanja in vzgoje, medsebojni odnosi in zakonodaja ter varno sistemsko okolje," sporočajo iz Mestne občine Velenje.

V času tedna mobilnosti bodo na določenih točkah po mestu odtisnili posebne kažipote, s katerimi bodo označili, koliko časa potrebuje peš ali s kolesom po mestu. Od srede do petka bodo v mestnem središču izvajali anketo o potovalnih navadah in zadovoljstvu z urejenimi kolesarskimi povezavami. Vsi sodelujoči bodo prejeli simbolično nagrado.

Velenje je v zadnjem času pridobilo kar nekaj novih kolesarskih povezav, zato bodo v sredo, 16. septembra, med 10. in 18. uro postali Velenje na koleščkih. Na petih lokacijah v Velenju:

  • pri kampu ob Velenjskem jezeru,
  • na Gorici ob kolesarski stezi pod Vilo Herberstein,
  • na kolesarski stezi ob Paki pri Vrtcu Lučka,
  • na kolesarski stezi ob Vodnikovi cesti med osnovnima šolama Antona Aškerca in Gustava Šiliha in
  • v Sončnem parku pri sončni uri

bodo postavili kontrolne točke, ki bodo označene s tablo Velenje na koleščkih. Na eni izmed njih bodo lahko občani prevzeli kontrolni kartonček in vsak, ki bo želel sodelovati, bo moral obiskati tri od petih kontrolnih točk ter pridobiti 3 žige (na različnih lokacijah). Žige je potrebno zbrati na koleščkih, s kolesom, skirojem, rolerji, rolko, na kotalkah …

Akcijo bodo ponovili tudi v soboto, 19. septembra, med 8. in 13. uro, pod enakimi pogoji z istimi kontrolnimi točkami.

Vsak občan, ki bo zbral tri žige, je v nedeljo, 20. septembra, med 9.30 in 11. uro vabljen na Titov trg na zaključek akcije Velenje na koleščkih. Za nagrado bo lahko vsak svoj kartonček zamenjal za promocijsko majčko. Ker je 20. september občinski praznik, pa bodo ob 10. uri na Titovem trgu pripravili tudi krajši koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje.

V tem tednu bodo vsa gospodinjstva prejela tudi zemljevid s prikazom mestnega kolesarskega omrežja in nekaj praktičnimi napotki za kolesarjenje.

V četrtek, 17. septembra, bodo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti ob 9. in 10. uri izvedli tudi lutkovno predstavo za vrtčevske otroke.

Prijazno vabljeni na vse aktivnosti. Za dostop do prizorišč izberite tokrat drugačno prevozno sredstvo, kolo, skiro … ali pridite peš.

Aktivnosti  se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za infrastrukturo in Ministrstva za okolje in prostor, v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe.

Več novic

Družba

Metatarzalgija – kako prepoznati, zdraviti in preprečiti bolečine v blazinicah na stopalih

Bolečine v blazinicah na stopalih, znanstveno znane kot metatarzalgija, so pogost problem, ki lahko bistveno ovira vsakodnevne dejavnosti posameznika. Ta stanje se lahko pojavi zaradi različnih vzrokov, vključno z nepravilno...
Družba

Obožujete izdelke iz Malince? Hočete prihraniti? Pri nakupu vnesite kodo, ki jo najdete na strani MOV

Ste pripravljeni na vrhunsko marčevsko doživetje razvajanja in nepričakovanih presenečenj? Spletna stran Mestne občine Velenje v mesecu marcu postaja pravo središče sreče, kjer zadane prav vsak. ...
Šport

Velenjski paraplavalci dosegli odlične uvrstitve

Trije mušketirji Urban, Alen in Luka iz Plavalnega Kluba Velenje so v teh dneh na tekmovanju na svetovnih igrah za osebe z Downovim sindromom v Turčiji zelo uspešni....
Družba

Prosto delovno mesto: Serviser na terenu (m/ž)

Pridružite se ekipi Makom!...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....
Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....

Zadnje osmrtnice

Franc Mravljak

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Velenjcan copyright © 2023