Search
Search
Close this search box.

Slovesno otvorili novi dom v Skornem

Igrišče v Skornem je postopoma v zadnjem desetletju dobivalo podobo, kakršno kaže danes: lepo urejeno igrišče, dom, nadstrešnica, urejen kontej...

Igrišče v Skornem je postopoma v zadnjem desetletju dobivalo podobo, kakršno kaže danes: lepo urejeno igrišče, dom, nadstrešnica, urejen kontejner in parkirišče, tako da stari in novi objekti delujejo kot urejena celota. Novi dom obsega 100 m2 in zajema pritličje ter mansardo, v njem so manjša dvorana, kuhinja, sanitarije, prostori za shranjevanje rekvizitov in društveni prostori.

Da so Skorljani res veseli nove pridobitve, so pokazali že s samo otvoritvijo, na katero so se skrbno pripravili, krajani pa so se je udeležili v zelo velikem številu. Domačini so aktivno sodelovali že pri sami zasnovi in kasneje tudi izgradnji objekta. Malo v šali malo za res je bilo slišati, da so bili nekateri v času gradnje cele dneve prisotni na igrišču. Skorno šteje 357 prebivalcev, kar 200 članov pa ima njihovo turistično društvo, ki poleg turizma združuje še kulturo in šport.


Foto: Občina Šoštanj

Občina Šoštanj je za izgradnjo novega doma v Skornem namenila blizu 280 tisoč evrov. Po domu krajanov v Lajšah je to drugi dom, ki ga je Občina odprla v zadnjem mesecu. Želja Občine je, da bi ti objekti čim bolj živeli in bi se ljudje v njih veliko družili.

Investicijo je predstavil župan Občine Šoštanj Darko Menih, ki je med drugim povedal, da so na igrišču veliko naredili tudi krajani sami. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri izgradnji in pripomogli, da je dom odprt pravočasno in ima tudi urejeno vso potrebno dokumentacijo.

Eden tistih, ki je novega objekta najbolj vesel, je nekdanji predsednik turističnega društva, danes pa predsednik Krajevne skupnosti Skorno Florjan Matej Skornšek, ki se je na svečani otvoritvi zahvalil vsem, ki so dodali kamenček v mozaik pri tej novi pridobitvi.

Slovesni prerez traku so opravili župan Darko Menih, predsednik Krajevne skupnosti Skorno Florjan Matej Skornšek, predsednik Turističnega društva Skorno Srečko Stropnik in vodja gradbenega odbora Janko Lesnik.


Foto: Občina Šoštanj

Ob koncu je župan presenetil domačine z darilom, ki so si ga že dolgo želeli. Podaril jim je avtomatski defibrilator z željo, da bi ga čim manjkrat uporabili.

Dom v Skornem je blagoslovil župnik Jože Pribožič, kulturni program pa so pripravili člani Mešanega pevskega zbora Skorno. Domačini sami so poskrbeli tudi za pogostitev, tako da je bilo druženje toliko bolj prijetno. Dom bo odprt za vse generacije. Že na otvoritvi so se v njem predstavili tudi najmlajši, ki so pod vodstvom DPM Skorno Florjan pripravili razstavo z naslovom Moj kraj skozi otroške oči.

Več novic

Obvestila

Sanacija plazu v Lokovici pri NOP-U: Začasna popolna zapora ceste

Med 19. marcem in 25. aprilom se bo izvajala sanacija plazu. Obvoz je urejen in označen....
Družba

Ljubitelji starih knjig, vabljeni na sobotni knjižni sejem

Na velikonočno soboto, 30. marca, ste me 8. in 12. uro, vabljeni v Knjižnico Velenje na Knjižni sejem....
Družba

V Velenju na voljo 15 otroških igrišč, ki otrokom omogočajo raziskovanje in zabavo v naravi

Z nastopom pomladi se odprejo vrata toplejšim dnevom, ki kar vabijo ven na prosto. Otroci z navdušenjem pričakujejo ure igranja na otroških igriščih, ki jih upravlja Mestna občina Velenje -...
Družba

Na Kopah zaključili zimsko sezono 2023/2024

Danes, 18. marca 2024, se je na Kopah zaključila letošnja zimska sezona. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....
Obvestila

Previdno! V Paki pri Velenju prišlo do prometne nesreče

Voznike, ki se vozite na relaciji Pake pri Velenju obveščamo, da se je pripetila prometna nesreča, nastaja zastoj....

Zadnje osmrtnice

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Frančiška Grazer

Velenjcan copyright © 2023