Slovesno otvorili novi dom v Skornem

Igrišče v Skornem je postopoma v zadnjem desetletju dobivalo podobo, kakršno kaže danes: lepo urejeno igrišče, dom, nadstrešnica, urejen kontejner in parkirišče, tako da stari in novi objekti delujejo kot urejena celota. Novi dom obsega 100 m2 in zajema pritličje ter mansardo, v njem so manjša dvorana, kuhinja, sanitarije, prostori za shranjevanje rekvizitov in društveni prostori.

Da so Skorljani res veseli nove pridobitve, so pokazali že s samo otvoritvijo, na katero so se skrbno pripravili, krajani pa so se je udeležili v zelo velikem številu. Domačini so aktivno sodelovali že pri sami zasnovi in kasneje tudi izgradnji objekta. Malo v šali malo za res je bilo slišati, da so bili nekateri v času gradnje cele dneve prisotni na igrišču. Skorno šteje 357 prebivalcev, kar 200 članov pa ima njihovo turistično društvo, ki poleg turizma združuje še kulturo in šport.


Foto: Občina Šoštanj

Občina Šoštanj je za izgradnjo novega doma v Skornem namenila blizu 280 tisoč evrov. Po domu krajanov v Lajšah je to drugi dom, ki ga je Občina odprla v zadnjem mesecu. Želja Občine je, da bi ti objekti čim bolj živeli in bi se ljudje v njih veliko družili.

Investicijo je predstavil župan Občine Šoštanj Darko Menih, ki je med drugim povedal, da so na igrišču veliko naredili tudi krajani sami. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri izgradnji in pripomogli, da je dom odprt pravočasno in ima tudi urejeno vso potrebno dokumentacijo.

Eden tistih, ki je novega objekta najbolj vesel, je nekdanji predsednik turističnega društva, danes pa predsednik Krajevne skupnosti Skorno Florjan Matej Skornšek, ki se je na svečani otvoritvi zahvalil vsem, ki so dodali kamenček v mozaik pri tej novi pridobitvi.

Slovesni prerez traku so opravili župan Darko Menih, predsednik Krajevne skupnosti Skorno Florjan Matej Skornšek, predsednik Turističnega društva Skorno Srečko Stropnik in vodja gradbenega odbora Janko Lesnik.


Foto: Občina Šoštanj

Ob koncu je župan presenetil domačine z darilom, ki so si ga že dolgo želeli. Podaril jim je avtomatski defibrilator z željo, da bi ga čim manjkrat uporabili.

Dom v Skornem je blagoslovil župnik Jože Pribožič, kulturni program pa so pripravili člani Mešanega pevskega zbora Skorno. Domačini sami so poskrbeli tudi za pogostitev, tako da je bilo druženje toliko bolj prijetno. Dom bo odprt za vse generacije. Že na otvoritvi so se v njem predstavili tudi najmlajši, ki so pod vodstvom DPM Skorno Florjan pripravili razstavo z naslovom Moj kraj skozi otroške oči.

Galerija Fotografij

Komentiraj