Ponovno zaostrujejo ukrepe, občina poziva k upoštevanju

Velenje se uvršča v Savinjsko regijo, ki jo je Vlada Republike Slovenije uvrstila med rdeče regije, kjer od jutri dalje veljajo strožji ukrepi. Med drugim bo veljalo omejeno prehajanje med regijami, zaščitne maske pa bodo obvezne tudi na prostem. Za rdeče regije naj bi veljala tudi začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad 10 oseb, omejitev nekaterih storitvenih dejavnosti in omejitev določenih športnih dejavnosti. Še naprej opozarjajo na upoštevanje vseh osnovnih preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa in dosledno spoštovanje medosebne razdalje vsaj 1,5 metra pri druženju s komerkoli, ki ni član našega gospodinjstva.

Če zbolite, se priporoča, da preventivno ostanete doma in omejite stike z ostalimi ljudmi. Po novem bo dostop do osebnega zdravnika možen na štiri načine: preko spletnega obrazca na spletni strani www.zd-velenje.si, preko telefona na INFO številki zdravstvenega doma (03 8995 541), ali osebno preko INFO točke v zdravstvenem domu, še vedno pa lahko pokličete tudi ambulanto svojega osebnega zdravnika. Spletni obrazec bo vzpostavljen od ponedeljka dalje. Posebno zloženko, ki jo je pripravila Mestna občina Velenje (MO Velenje) v sodelovanju z ZD Velenje pa bodo v prihodnjem tednu prejela vsa gospodinjstva.

Od ponedeljka dalje bo šolanje za učence od 6. razreda naprej, za dijake in študente ponovno potekalo na daljavo. Nekateri učenci in dijaki pa žal še vedno nimajo primerne računalniške opreme za pouk na daljavo, zato MO Velenje prosi vse, ki lahko pomagajo z računalniško opremo, ki je ne potrebujejo, da to sporočijo na Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje (mzpm.velenje@vilarozle.si, 03 897 75 40). Vsake donacije bodo zelo veseli, saj želijo vsem učencem in dijakom omogočiti, da se bodo lahko tudi v teh kriznih časih izobraževali.

Komentiraj