Pomoč donatorjev izrednega pomena v času epidemije

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol je v ponedeljek, 21. septembra, sprejel donatorje, fizične osebe in predstavnike podjetij, ki so spomladi Civilni zaščiti Mestne občine Velenje, Zdravstvenemu domu Velenje in Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje darovali zaščitno in računalniško opremo. Donatorjem, ki so v času prvega vala epidemije podarili opremo v vrednosti 30 tisoč evrov, se je iskreno zahvalil za nesebično pomoč. Izpostavil je, da so z donacijami nujno potrebnih dobrin rešili marsikatero stisko občank in občanov, ki so pomoč najbolj potrebovali. Ta dobra dela so dokaz, da v Velenju zmoremo in znamo stopiti skupaj.

Tudi sekretarka Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje Bojana Špegel se je donatorjem najlepše zahvalila in izpostavila, da Velenjčanke in Velenjčani pomoč še vedno potrebujejo. Podžupan Peter Dermol je podal pobudo, da nadaljujejo z zbiranjem računalniške opreme za šolarje iz socialno ogroženih družin, ki jih v teh negotovih časih ni malo. V primeru potrditev okužb s koronavirusno boleznijo v posameznem razredu, šoli, bo tudi to šolsko leto potrebno delo od doma oz. šolanje na daljavo.

Na MO Velenje želijo biti na te razmere najbolje pripravljeni, zato prosijo podjetja in občane, ki imajo odvečno in do največ štiri leta rabljeno računalniško opremo, da jo podarijo Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za učence iz socialno ogroženih družin. Sedež Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje se nahaja v Vili Rožle v Sončnem parku (Aškerčeva cesta 21, 03 897 75 40).

Komentiraj