Poletne dogodivščine in nepozabna doživetja v svetu 3D iluzij 

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Obiskovalci nakupovalnega centra Velenjka so lahko ta teden priča prav posebnemu umetniškemu ustvarjanju. V goste sta za en teden prišla svetovno znani umetnik Gregor Wosik, trikratni dobitnik laskavega naziva najboljšega umetnika na svetu v 3D ulični poslikavi, ter Anna Mrzyglod, priznana slikarka in kiparka.

Skupaj bosta ustvarjala osupljivo 3D scenografijo in obiskovalce popeljala na vznemirljive počitnice. Plaža, morje, gore, eksotične destinacije – vse te priljubljene počitniške točke bodo obiskovalci lahko »raziskali« do konca avgusta kar v velenjskem nakupovalnem središču.

Gregor Wosik in Anna Mrzyglod bosta v enem tednu ustvarila kar pet instalacij, ki bodo obiskovalcem pričarale počitnice na domačem pragu. Ves čas pa bosta ustvarjala kar pred njihovimi očmi. Wosik, ki je že v mladih letih pokazal svoj razkošni talent za slikanje in risanje, se je rodil na Poljskem, že od leta 1984 pa živi v Nemčiji. Začel je z risanjem portretov in pokrajin, se preizkusil v ulični umetnosti, svojo strast in poslanstvo pa je naposled našel v ustvarjanju velikih 3D uličnih umetnin in »iluzijskih slik«. Že 20 let se uspešno udeležuje številnih dogodkov in tekmovanj v ulični umetnosti, kar trikrat pa je bil razglašen za najboljšega umetnika na svetu v 3D ulični poslikavi.

Teden dni ustvarjanja za celo poletje doživetij

Obiskovalci nakupovalnega centra Velenjka lahko vse do 4. ali 6. julija spremljajo ustvarjanje obeh umetnikov in se na lastne oči prepričajo, kako nastajajo tovrstne umetnine. Skoraj kot v pravljici bodo izpod njunih spretnih prstov kar na lepem pokukali valovi za srfanje, viseči most sredi kanjona, sanjske plaže, čudovite gore in še kaj, na ogled pa bodo vse do konca avgusta. V pritličju so predvidene tri velike poslikave tal in dve poslikavi na zidu, medtem ko bosta višje nadstropje krasili ena talna poslikava in še ena zidna poslikava. Veliko kotičkov torej, kjer bodo obiskovalci lahko pozirali za nepozabne fotografije »z dopusta« in posneli nešteto »počitniških« selfijev z osupljivimi kulisami.

Komentiraj