Podelili maturitetna spričevala dijakom Gimnazije Velenje

Včeraj zvečer je v Domu kulture Velenje potekala podelitev maturitetnih spričeval dijakom Gimnazije Velenje. V imenu župana Mestne občine Velenje Petra Dermola je dijake nagovoril Marko Pritržnik vodja Urada za družbene dejavnosti.

Letos je Gimnazija Velenje na maturi dosegla kar 98,6-% uspeh. Več kot 37 % dijakov je doseglo odličen uspeh na maturi, med njimi pa so tudi trije zlati maturanti: 

1. Marko Berkenjačević – 32 točk
2. Eva Hrženjak – 31 točk
3. Katja Jevšenak – 30 točk

Na velenjski gimnaziji so ob tem zapisali:

"Rezultat letošnje mature je glede na okoliščine res izjemen, od 70 kandidatov, ki so maturo opravljali, jih je bilo 69 uspešnih, kar predstavlja 98,6 %. Dijaki splošnega programa gimnazije in športnega oddelka, so dosegli 100% uspeh, neuspešna je bila žal le ena dijakinja umetniškega oddelka, ki ji je malo zmanjkalo le pri enem predmetu. Verjamemo, da bo uspešna v drugem roku.

Med maturanti je kar 26 dijakov doseglo več kot 25 točk, oz odličen uspeh, kar predstavlja dobrih 37 % in takega uspeha ne pomnimo. To je dokaz, da smo delali dobro in da ste dijaki resnično dali vse od sebe in ste pripravljeni na polet v širni svet.

Še posebej pa smo ponosni na naše zlate maturante, ki so na maturi dosegli 30 točk in več, to so Marko Berkenjačević, Eva Hrženjak in Katja Jevšenak. Izpostaviti moramo tudi dijakinje umetniške gimnazije, ki so dosegle maksimalno število točk, še posebej Niko Oder, ki je pri matematiki dosegla vse možne točke."

Komentiraj