Novo interaktivno doživetje Lov na velenjsko svetilko skrivnosti

Zavod za turizem Šaleške doline je v sodelovanju s partnerji razvil novo mobilno aplikacijo Lov na velenjsko svetilko skrivnosti (Trippstory Velenje), ki je namenjena družinam z otroki. Aplikacija s pomočjo interaktivne igre, ugankarstva, raziskovanja in Pikinih namigov omogoča odkrivanje skrivnosti Velenja. Glavna namena mobilne aplikacije sta privabljanje obiskovalcev in spodbujanje družin k aktivnemu preživljanju prostega časa in raziskovanju Velenja.

Zainteresirani si lahko brezplačno mobilno aplikacijo Lov na velenjsko svetilko skrivnosti naložijo tako, da v iskalnik spletne trgovine vpišejo Trippstory Velenje. V aplikacijo se lahko prijavijo z računom Facebook ali Google+ oziroma se na novo registrirajo z e-naslovom.

Dvourna dogodivščina bo uporabnike aplikacije po krožni poti, ki se začne v Vili Bianci, vodila skozi številne zanimive lokacije mesta. Pri reševanju osemnajstih skrivnostnih izzivov z namigi pomaga Pika, uspešno opravljeni izzivi pa razkrijejo lokacijo svetilke skrivnosti.

Velenje skriva številne skrite zgodbe iz bližnje in daljne preteklosti, zanimivi so tudi aktualni dogodki. Z obiskom Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3) bodo zainteresirani dobili praktične napotke, ki bodo pripomogli k odkrivanju velenjskih skrivnosti in reševanju ugank. Več uporabnih informacij je na voljo na povezavi TUKAJ.

Razvoj aplikacije je omogočil Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Lanara Consultingom, YouTree in drugimi partnerji, naložbo pa sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Komentiraj