Namenu predali 15 oskrbovanih stanovanj #foto #video

Danes, 28. novembra 2019, je v prostorih novega bloka z oskrbovanimi stanovanji potekala novinarska konferenca, na kateri je Mestna občina Velenje predstavila investicijo.

"V Velenju, ki se ponaša tudi z nazivom starosti prijazno mesto, smo v prvi polovici leta intenzivno gradili oskrbovana stanovanja, s katerimi bomo starejšim občanom, ki bodo v njih živeli, omogočili kakovostno in samostojno življenje," je med drugim povedala Aleksandra Forštner iz Mestne občine Velenje.

V ŽIVO z novinarske konference

Z gradnjo oskrbovanih stanovanj je Mestna občina Velenje začela oktobra 2018. Objekt je danes dokončan in obsega 15 najemnih oskrbovanih stanovanj, od tega je 7 enosobnih stanovanj namenjenih bivanju dveh oseb, 8 garsonjer pa je namenjenih bivanju ene osebe. Notranjost stanovanj si lahko ogledate v galeriji fotografij, spodaj.

Že sama lokacija objekta ugodna za starostnike

Objekt so strateško locirali v bližino Doma za varstvo odraslih Velenje, saj bodo najemniki imeli možnost koriščenja domskih uslug. Blizu so tudi zdravstveni dom, lekarna, trgovine in Sončni park, kjer se bodo starostniki lahko gibali in sproščali.

Poleg oskrbovanih stanovanj so zgradili parkirišče s 24 parkirnimi mesti, od tega je 11 nadomestnih parkirišč namenjenih stanovalcem Jenkove ceste 16, 13 parkirišč pa je namenjenih najemnikom oskrbovanih stanovanj.

Doslej evidentirani stroški projekta znašajo 1.478.065,69 evra, od tega prispeva Mestna občina Velenje 693.199,39 evra, dolgoročno posojilo Stanovanjskega sklada Republike Slovenije znaša 238.396,04 evra, soinvestitorstvo Stanovanjskega sklada Republike Slovenije pa 546.470,26 evra.

Končna vrednost projekta bo znana po zaključenem zemljiškoknjižnem razmerju s soinvestitorjem.

Stanovalci se bodo v nov objekt vselili v petek, 29. novembra 2019.

Galerija Fotografij

Komentiraj