Na novinarski konferenci o prenovi Starega Velenja

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Včeraj dopoldan so v sejni dvorani Mestne občine Velenje pripravili novinarsko konferenco, na kateri so predstavili potek prenove Starega Velenja. Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je tudi podpisal pogodbo z direktorjem podjetja Esotech Markom Škobernetom, izvajalcem gradbenih del za projekt CTN Revitalizacija starotrškega jedra. Kot je podžupan povedal uvodoma, gre za zadnji projekt v sklopu CTN (mehanizem Celostne teritorialne naložbe) in predvsem po zaslugi župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča so s CTN projekti lahko pridobili sklepe o sofinanciranju v višini 11 milijonov in 290 tisoč evrov nepovratnih sredstev.

"Veseli smo, da je Mestna občina Velenje ena izmed uspešnejših občin v tej finančni perspektivi. Podžupan se je zahvalil sodelavcem in krajanom Starega Velenje za podporo in razumevanje. Mestna občina Velenje želi v okviru dveh projektov CTN Stari trg 11 in CTN Revitalizacija starotrškega jedra prenoviti in oživiti starotrško jedro v Starem Velenju, ki je zaščiteno tudi kot kulturni spomenik. Verjamemo, da bomo s prenovo starega mestnega jedra pridobili nove priložnosti za podjetnike in obrtnike. Ponudili pa bomo tudi nove površine za umetnike in kreativce. Podžupan je povedal, da imamo s podjetjem Esotech dobre izkušnje in zato verjamemo, da se bodo držali dogovorjenih pogodbenih obveznosti," so ob tem zapisali na Mestni občini Velenje.

Alenka Rednjak, vodja Urada za razvoj in investicije je na novinarski konferenci predstavila oba CTN projekta. Sedaj, ko bo pogodba s podjetjem Esotech podpisana, bodo v prihodnjih tednih začeli z izvedbo gradbenih del pri projektu CTN Revitalizacija starotrškega jedra. Z obnovo starotrškega jedra želijo pridobiti nove poslovne površine za umetnike in kreativce. Predvideno je rušenje dotrajanega objekta Stara pekarna in na tem mestu ureditev trga. Na mestu, kjer je bil porušen objekt Ljubljanska 2, bodo zgradili novo stavbo s steklenim prizidkom. Tudi prometna ureditev na tem območju bo spremenjena. Nova stavba bo namenjena mladim umetnikom in bivanju. 

Direktor podjetja Esotech Marko Škoberne se je zahvalil sodelavcem na Mestni občini Velenje in podžupanu za zaupanje. Povedal je, da imajo zadnje mesece veliko projektov v tujini, da pa je bila Mestna občina Velenje za njih vedno pomemben partner, zato se veselijo ponovnega sodelovanja.

Na novinarski konferenci so bili prisotni: podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, svetovalka župana Mestne občine Velenje Andreja Katič, vodja Urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak in sodelavec Urada za razvoj in investicije Primož Rotovnik. S strani izvajalca gradbenih del za projekt CTN Revitalizacija starotrškega jedra pa bodo sodelovali direktor podjetja Esotech, d. d., Marko Škoberne, direktor za ekonomiko in finance v podjetju Esotech Robert Hudournik, vodja ponudbenega oddelka Jožica Sofia Andrini in vodja tržnega področja za gradbeništvo Aljaž Zajamšek.

Komentiraj