Search
Search
Close this search box.

Lepo vreme gre na roko izvajalcem del na pokopališču Podkraj #foto

Letos so v pogrebno pokopališki službi Komunalnega podjetja Velenje pristopili k urejanju oziroma menjavi škarpe na celotni vrsti odseka D/35 – D/36 n...

Letos so v pogrebno pokopališki službi Komunalnega podjetja Velenje pristopili k urejanju oziroma menjavi škarpe na celotni vrsti odseka D/35 – D/36 na pokopališču Podkraj. Podiranje stare in postavljanje nove škarpe poteka na izredno zahtevnem terenu zaradi bližine grobov, zato je pri tem delu potrebna dodatna previdnost.

Za menjavo so se odločili, ker se je stara škarpa že precej nagibala in kot takšna predstavljala grožnjo za grobove pod njo.

"Kljub dejstvu, da je trenutno vse skupaj videti kot gradbišče, lahko rečemo, da so najemniki grobnih mest ta poseg sprejeli z velikim razumevanjem in odobravanjem, kar ne nazadnje tudi potrjuje pravilnost odločitve o sicer zelo zahtevni menjavi," sporočajo iz KP Velenje.

Na odsekih B in E so se odločili prenoviti robnike ter dodatno položiti tlakovce. Oboje je namenjeno ne samo lepšemu izgledu, ampak tudi odpravi težav, ki jih je povzročala voda ob dežju, ko je na poti nanosila pesek. Težavo skušajo rešiti tudi z dodatnim odvodnjavanjem.

Zamenjali so staro in dotrajano zunanje ozvočenje (troblje), kakor tudi ojačevalno postajo, ki se uporablja na pogrebnih svečanostih za govore in predvajanje glasbe. Ozvočenje je kakovostno in bistveno močnejše od prejšnjega, slišnost predvajanja je sedaj mnogo bolj čista. Dodatno načrtujejo tudi zamenjavo računalnika, ki služi za predvajanje glasbe na pogrebnih svečanostih.

Poteka tudi širitev – dodajanje novih žarnih grobnih mest, po katerih je daleč največje povpraševanje.

"Ker pokopališče Podkraj obkroža narava, delavci na pokopališču včasih naletijo tudi na takle prizor, kot je na spodnji sliki – gre za nestrupeno in ljudem nenevarno kačo, ki je zašla na pokopališče. Sicer jih ne opažamo kot pogost pojav. Seveda smo jo varno ulovili in jo premestili v bližnji gozd, ki je njeno bolj naravno okolje," so zapisali na KP Velenje.

Foto: Komunalno podjetje Velenje

Več novic

Družba

Danes so v Šentilju potekale velikonočne delavnice

Danes, 22. marca, je Turistično društvo Šentilj pripravilo ustvarjalne delavnice ob praznovanju velike noči....
Družba

Učenec Glasbene šole Velenje na tekmovanju v Zagrebu, osvojil številna priznanja in nagrade

V začetku februarja je učenec Glasbene šole Fran Korun Koželjski, Filip Runjak, sodeloval na tekmovanju Ivan Rijavec v Rogaški Slatini. ...
Šport

Velenjski sabljač, Leo Čretnik, se je pomeril na Memorijalu Vladimira Mažuranića v Zagrebu

V Zagrebu se je v soboto, 2. marca, odvilo še eno veliko tekmovanje z mednarodno udeležbo – Memorijal Vladimira Mažuranića, Evropski pokal za člane (U23) v floretu in meču....
Šport

Mladinci RK Gorenje Velenje včeraj zmagali proti ekipi iz Škofljice

Včeraj, 10. marca, je bila delovna nedelja tudi za mladince Rokometnega kluba Gorenje Velenje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....
Obvestila

Previdno! V Paki pri Velenju prišlo do prometne nesreče

Voznike, ki se vozite na relaciji Pake pri Velenju obveščamo, da se je pripetila prometna nesreča, nastaja zastoj....

Zadnje osmrtnice

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Frančiška Grazer

Velenjcan copyright © 2023