S prikazno vajo reševanja odpirajo večnamensko ploščad

Mestna občina Velenje bo v sodelovanju z gasilci, zdravstvenimi delavci, policisti in predstavniki Slovenske vojske v soboto, 11. septembra, ob 16. uri pri Gasilskem domu Velenje organizirala prikazno vajo reševanja. Z napovedjo vaje bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol namenu predal večnamensko ploščad, ki jo bodo lahko uporabljali za organizacijo različnih dejavnosti.

Na Mestni občini Velenje so se za izvedbo projekta odločili, ker so zaznali potrebo po tovrstni infrastrukturi. Na novi ploščadi pri Gasilskem domu Velenje bodo lahko gasilci ob povečani potrebi parkirali gasilska vozila, ploščad je primerna za izvajanje gasilskih vaj, omogočala pa bo tudi varno pristajanje reševalnega helikopterja, ko bo to potrebno.

S prikazno vajo reševanja bodo preverili usklajenost različnih sil za zaščito, reševanje in pomoč v prometnih nesrečah. Z vajo bodo preverili delo gasilcev in sodelovanje s posadko helikopterja ter preizkusili novo večnamensko ploščad, ki je primerna tudi za pristanek helikopterja.

Vrednost projekta je znašala 39 tisoč evrov z vključenim DDV, izvajalec del pa je bilo podjetje NIVIG.

Komentiraj