Podarite košček svojega srca ob Velenjskem jezeru!

V soboto, 24. avgusta 2019, bo na Velenjskem jezeru potekal veslaški praznik Paddle the lake, ki ga športno društvo Zoo station Velenje organizira že 5. leto zapored. Tokrat bo dogodek obarvan dobrodelno, saj bomo košček svojega srca podarili sokrajanu Dušku Supiču, ki je po nesreči s kolesom v letu 2017 pristal na vozičku in zbira finančna sredstva za operacijo v Švici. 

Paddle the Lake 2019

Dan se bo pričel s SUP jogo na gladini jezera, za katero se je potrebno prijaviti (Zoo station Velenje). Sledila bo zabavna SUP tekma za rekreativce, v kateri se lahko preizkusi vsakdo, za tem pa ogled SUP tekme v sprintu za tekmovalce državnega prvenstva, v organizaciji Surf zveze Slovenije.

Dan ne bo minil brez izvedbe dogajanja z imenom Vsa vesla (Srce na jezeru), ko so na vodo povabljena čisto vsa plovila na vesla. Od napihljivih flamingov do čolnov. Vsi skupaj boste na vodi oblikovali srce in pokazali, da je Velenje mesto s srcem ter simbolično obeležili 60 letnico Mestne občine Velenje. Dan bodo zaključili ob sončnem zahodu s srčno jogo na kopnem.

Poleg prijavnine v obliki priporočenih prostovoljnih prispevkov za posamezne aktivnosti bodo sredstva zbirali tudi z dražbo unikatnih SUP desk narejenih izpod rok Velenjčana Matica Meže, ki ustvarja windsurf, SUP in surf deske po meri pod znamko Onehundred Boardz in poslikane izpod rok lokalne umetnice Maje Lesjak Gavriloske.

Na dogodku pa bodo, v zameno za prostovoljni prispevek, podarjali unikatne obeske, ki jih je pripravila lokalna ustvarjala Neda Hafner

Točen program:
08:00 - jutranja SUP joga
10:00 - začetek dražbe unikatnega SUPa
11:00 - Zabavna SUP tekma - kvalifikacije
11:00 - prijave in prevzem številk državno prvenstvo SUP sprint
12:15 - zbor tekmovalcev DP SUP sprint
12:30 - kvalifikacije DP SUP sprint
15:00 - finale DP in zabaven SUP sprint
16:30 - Vsa vesla (Srce na jezeru)
17:30 - razglasitev rezultatov in podelitev odličij
18:00 - zaključek dražbe unikatnega SUPa
19:00 - večerna srčna joga na kopnem
20:00 - zabava s hišnim bandom Nikola Vesla

Komentiraj