Pikina promenada okusov – že deveto kulinarično razvajanje v Velenju (PONUDBA)

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje in Festivalom Velenje pripravlja že deveto kulinarično razvajanje – Promenado okusov. Tokratna kulinarična tržnica, ki bo na velenjski promenadi potekala v petek, 13. septembra 2019, med 10. in 19. uro, bo pikasto obarvana. Od 9. do 15. septembra namreč v Velenju poteka največji otroški festival v Sloveniji – Pikin festival.

Pika bo gostincem pomagala zavihteti kuhalnice, vklopiti žare in zavihati rokave. Svojo bogato kulinarično ponudbo bodo tako obrnili na glavo in ponudili zabavne jedi tradicionalne in sodobne kuhinje, s katerimi bodo predstavili kulinarično ponudbo naše doline, regije in države. Slovenija bo čez dve leti prejela laskavi naziv Evropska gastronomska regija in prav raznolika gastronomija bogati kulturo, ki je v Šaleški dolini še posebej pisana.

Za lačne Pike in gusarje bodo tokrat kuhali: Pišek bar, Turistična kmetija Apat, Gostilna Grič, Falafel Okusi Orienta, Turiška restavracija YILDIZ HAN, Okrepčevalnica na Ribiški Šoštanj, Beech Boys BBQ, Hotel in Restavracija Planinka, Gostilna Kos, Gostilna Verdelj in Mia Bianca.

Sladke pregrehe bodo ponujali: Kjutcake by Eva, Čokoburgerji, Locoroll in Vaflji Delish.

Za ponudbo kraft piv bodo tokrat poskrbeli regijski pivovarji VEN Haler in Clef Brewery. Vinska klet Goriška Brda bo ponujala širok izbor vrhunskih vin. Seveda pa ne bo manjkalo niti Pikinih cocktailov in sokov, ki jih bo pripravil Barei.

Pikina promenada okusov pa ne bo samo pikasta in razposajena, ampak tudi zelena. Zelena v smislu, da jo ohranjamo in razvijamo s spoštovanjem do okolja, saj Mestna občina Velenje spodbuja uporabo lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže ter ločevanje odpadkov.

V soboto, 14. septembra 2019, in nedeljo, 15. septembra 2019, bo v mestnem središču med 10. in 19. uro odprta tudi Pikina kulinarična tržnica, kjer bodo za vas kuhali izbrani Pikini šefi. Sodelovali bodo: Turška restavracija YILDIZ HAN, Okrepčevalnica na Ribiški Šoštanj, Pišek bar, Kjutcake by Eva, Locorloo, Spiralčki in Delish, sokove in ostalo pijačo pa bodo ponujali Loko Loko, Vinska klet Goriška Brda in Skubeer Brewing.

Komentiraj