Jutri žalna seja Sveta Mestne občine Velenje v spomin na župana

Mestna občina Velenje bo jutri v spomin na župana Bojana Kontiča pripravila žalno sejo, ki bo ob 17. uri na Titovem trgu. Žalno sejo bo vodil podžupan Peter Dermol. Osrednji govor bo županu posvetil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se bo pred žalno sejo vpisal v žalno knjigo v občinski sejni dvorani.

Potek žalne seje bo mogoče v živo spremljati na spletni strani Mestne občine Velenje in na FB profilu Mestna občina Velenje. Prav tako pa bomo del žalne seje v živo prenašali tudi na FB strani Velenjcan.si

Kot smo že obveščali bo pogreb župana Bojana Kontiča v četrtek, 6. avgusta, ob 17. uri na Pokopališču Podkraj. Žara bo v poslovilnem prostoru na dan pogreba od 12. ure dalje. Svojci sveče hvaležno odklanjajo. V znak žalovanja bodo na ta dan ob 17. uri po mestu zadonele sirene iz sistema za javno alarmiranje.

Na dan pogreba bo parkiranje urejeno na parkirišču pri Razstavno-prodajnem salonu Gorenje (Partizanska 12). Avtobusi bodo krožno vozili do pokopališča, saj bo od 10. ure dalje dostop do pokopališča z osebnim avtomobilom prepovedan (dostop bo urejen le za stanovalce).

Žalna knjiga je odprta v prostorih Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje; sejna dvorana) vsak dan do 18. ure do vključno četrtka, 6. avgusta, do 17. ure.

Bojan Kontič je bil od leta 2014 dalje tudi državni svetnik, zato je žalna knjiga odprta tudi na sedežu Državnega sveta Republike Slovenije (Šubičeva 4, Ljubljana). Prav tako jutri bodo v Državnem svetu Republike Slovenije pripravili žalno sejo v spomin na Bojana Kontiča in sicer ob 10. uri.

Komentiraj