Današnja slovesnost ob dnevu reformacije zaradi epidemioloških razmer zaprta za javnost

Zaradi epidemioloških razmer so na velenjski občini sprejeli odločitev, da bo današnja slovesnost ob dnevu reformacije, ki bo potekala v zaprtem prostoru (Knjižnici Velenje), zaprta za javnost. V živo jo bo mogoče spremljati po televiziji na kanalu VTV – Vaša televizija. Ponovitev slovesnosti bo predvajana v soboto, 30. oktobra, ob 12.05.

Slavnostni govornik bo Drago Martinšek, direktor Knjižnice Velenje. Kulturni program pripravlja Plesni studio N. Prenos slovesnosti v živo bo ob 18. uri na kanalu VTV.

Slovesnost ob dnevu spomina na mrtve, ki so jo načrtovali zunaj, na prostem, pri spomeniku Onemele puške, bo potekala po planu ob 17. uri. Slavnostna govornica bo Andreja Katič, predsednica Združenja borcev za vrednote NOB Velenje. Kulturni program pripravlja Zveza kulturnih društev Šaleške doline. Slovesnost bo mogoče v ŽIVO spremljati tudi na našem Facebook portalu @velenjcan.

"Zaradi naraščanja števila okužb pozivamo občanke in občane, da upoštevajo vsa priporočila NIJZ in ukrepe vlade za preprečitev širjenja okužb. Prijazno vabljeni na slovesnost ob dnevu spomina na mrtve in k ogledu slovesnosti ob dnevu reformacije!" sporočajo iz Mestne občine Velenje.

Komentiraj