Danes in jutri bo v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti

Danes in jutri, bo na 629 lokacijah v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Ker se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, vozniki na ceste, veliko otrok pa v šolske klopi in vrtce, želijo policisti z napovedanim poostrenim nadzorom spodbuditi k umirjanju prometa.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli šesto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev.

Letos bo 205 policistov nadzor hitrosti izvajalo na 629 vnaprej napovedanih lokacijah. Na območju celjske policijske uprave bo maraton nadzora hitrosti potekal jutri, ko bodo hitrost preverjali na okoli 150 lokacijah. Danes hitrost na različnih lokacijah nadzirajo ob rednem delu.

Lani je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 27 ljudi in ravno neprilagojena hitrost je bila najpogostejši vzrok zanje.

Policisti znova svetujejo: Previdno in strpno, življenje je bolj dragoceno kot nekaj prihranjenih sekund na cesti.

LOKACIJE NA OBMOČJU VELENJA

Seznam vseh 629 lokacij, na katerih bodo merili hitrost, najdete s klikom TUKAJ.

Komentiraj