Celjski policisti prijeli roparja bencinskih servisov in pošt

Celjski policisti so v torek, 14. januarja 2020, okoli 20.30, odvzeli prostost in pridržali 29 in 41 let stara moška, državljana Slovenije, ki ju sumijo storitve več kaznivih dejanj. Eden izmed njiju naj bi bil nekdanji uslužbenec policije.

Osumljena sta v torek, nekaj po 20. uri, ob zaprtju bencinskega servisa, zamaskirana prišla do bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Eden izmed osumljenih je pristopil do zaposlene, zoper njo uporabil silo in jo prisilil, da mu je izročila denar in večjo količino vinjet.

Policija ju je ustavila šele s stingerjem

Po dejanju sta osumljena kraj dejanja zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj po dejanju začeli zasledovati in večkrat ustavljati. 41 letni voznik odredb policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo vozil v smeri avtoceste, po avtocesti v smeri Dramelj in nato v smeri Slovenskih Konjic. "Na konjiškem območju smo uporabili tudi prisilno sredstvo za ustavljanje vozil – stinger ter vozilo ustavili. Zaradi poškodb na vozilu sta osumljena vozilo zapustila in poskušala peš pobegniti, vendar smo ju uspeli malo zatem, ko sta zapustila vozilo, prijeti in obvladati," sporočajo iz PU Celje.

Med begom poškodovala več vozil

Obema so odredili pridržanje do 48 ur. Med begom sta osumljena, poleg svojega vozila, poškodovala tudi več policijskih vozil ter tri vozila drugih udeležencev v cestnem prometu.

Osumljena sta v ropu bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju ukradla denar in vinjete, v skupni vrednosti več kot 50.000 €.

Grozi jima ovadba za štiri rope

Policisti so s preiskavo ugotovili še, da sta osumljena 1. marca 2019, okoli 18. ure, zamaskirana vstopila v prostore pošte na Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine. Po dejanju sta s kraja pobegnila.

20. oktobra 2019, okoli 22. ure, sta osumljena, zamaskirana in oborožena s pištolo, vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa dve uslužbenki. Z orožjem in silo sta uslužbenki prisilila, da sta jima izročila denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj kot 5.000 €.

Prav tako sta 21. novembra 2019, okoli 18. ure, vstopila v prostore pošte na Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine.

S preiskavo še nadaljujejo. Policisti intenzivno preverjajo in zbirajo obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju PU Celje in širše, za katere sumijo, da bi lahko bila vpletena.

Oba bodo kazensko ovadili za štiri kazniva dejanja Rop, po členu 206/I-II Kazenskega zakonika (KZ-1).

Oba osumljena bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

Ropov osumljen nekdanji uslužbenec policije

Za 41-letnega osumljenca zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) ter kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Starejši moški je sicer po navedbah policistov nekdanji uslužbenec policije, a v času ropov ni bil zaposlen na policiji. Kot so celjski policisti povedali na današnji novinarski konferenci, so 41-letniku pred dvema letoma odpovedali pogodbo o zaposlitvi. Prvič so ga iz službe odpustili že leta 2011, a je sodišče presodilo, da se lahko tja vrne, nato pa so ga leta 2018 še enkrat odpustili.

Naslovna fotografija: PU Celje, rop bencinskega servisa v Štorah

Komentiraj