Celjan in Laščan ovadena zaradi več tatvin, vloma in zatajitve

Iz Policijske uprave Celje so včeraj poročali, da so v noči iz srede na četrtek obravnavali vlom v okrepčevalnico na Kersnikovi ulici v Celju. Storilca sta ukradla električni skiro, menjalni denar in nekaj alkoholnih pijač. Lastniku sta škodo povzročila še z razbitjem stekla na vhodnih vratih in stekla na hladilniku. V popoldanskih urah so storilcema, 36-letnemu Celjanu in 39-letnemu Laščanu, odvzeli prostost. Včeraj popoldne so pri 36-letnemu osumljencu opravili še hišno preiskavo.

Oba bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine, 36-letnika pa še zaradi več tatvin v trgovinah in v bencinskih servisih na območju Celja ter zaradi suma storitve kaznivega dejanje zatajitve, saj je izkoristil priložnost, ko je občan izgubil denarnico in si jo je prilastil.

Oba osumljena sta odvisnika od prepovedanih drog, denar za nakup le teh dobita izključno s storitvami različnih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, zaradi katerih so ju tudi v preteklosti že večkrat obravnavali. Prav tako so ju večkrat obravnavali tudi zaradi kršitev javnega reda in miru.

Komentiraj