Preko nekdanjega dirkača FORMULE 1 Ralfa Schumacherja do 100 novih delovnih mest na Koroškem

Ralf Schumacher je v nedeljo, 27. 6. 2021, podpisal pogodbo o sodelovanju s slovenskim podjetjem iz Slovenj Gradca Robeta d.o.o., ki predeluje avtodome in bo razvilo posebno vozilo zanj s katerim nameravajo prodreti tudi v Ameriko.

Pri nastajanju novega vozila bo interier in design sledil najnovejšim smernicam iz navtičnega segmenta prestižnih jaht, dodatno pa bo imelo samo vozilo revolucionarno elektroniko.

Dokler ne bo do konca razvito bo Ralf Schumacher uporabljal promocijsko vozilo Robeta model Apollo – njihovo najbolj luksuzno izvedbo (izboljšano verzijo zanj), kjer bo kot njihov ambasador globalno pripomogel pri širjenju blagovne znamke Robeta in prepoznavnosti Slovenije v svetu, saj bo vozilo prisotno na dirkah FORMULE 1 v Evropi, kjer je prisoten kot strokovni komentator SKY TV.

Primož Kotnik izvršni direktor podjetja Robeta: "Ralfa smo spoznali dva meseca nazaj in na njegovo željo smo začeli razvijati novo vozilo, ki bo namenjeno drugačnemu preživljanju prostega časa. Začenjamo pionirsko zgodbo. Ralf uživa in živi življenje in skozi njegovo filozofijo bomo razvili vozilo, ki bo namenjeno prav temu. Po zaslugi njegovih poznanstev se bo vozilo razvijalo na šasiji Mercedes Benza (Sprinter) in potem se bo naslednje leto to ponudilo na trg v omejeni izvedbi (limited edition), ki bodo na razpolago za kupce, ki si bodo želeli takšen način preživljanja prostega časa. Naša vizija je, da bomo postavili novo proizvodnjo halo, s katero želimo optimizirati našo proizvodnjo in doseči še boljšo kvaliteto. Robeta že zdaj proizvede ca. 250 vozil letno, od tega se jih 95% izvozi, največ v Nemčijo. V letu 2023 želimo osvojiti tudi Ameriko in Kanado in tako tudi s tem projektom od g. Schumacherja prodreti na tuje trge. V roku 3 let planiramo 100 novih delovnih mest, kar je zelo veliko za regijo (Koroško). Verjamem, da bomo skupaj naredili to, da bo industrija ostala na Koroški in da bomo v Slovenj Gradcu ustvarili novo in močno blagovno znamko na katero bomo lahko ponosni."

Ralfa Schumacherja so spoznali preko sodelovanja z vinsko kletjo Goriška Brda. Preko dobrih vin in hrane so se povezali in v Robeti verjamejo, da bodo z prepoznavnostjo Schumacherja in z njihovo marljivostjo in kvaliteto tudi v Evropi in po svetu postali pojem in tako ponesli slovensko ime na tuje trge.

Kaj je povedal Ralf Schumacher: da je zelo počaščen in vesel, da je prejel v uporabo vozilo Robete model Apollo z zadnjo sedežno klopjo saj popolnoma ustreza njegovim potrebam in življenjskemu stilu, kjer lahko zadaj sedi šest oseb. Hkrati je pohvalil vso opremo v vozilu, ki je na najvišjem možnem tehničnem nivoju, ki ga karavaning industrija trenutno omogoča. V polnem pričakovanju je seveda tudi nad skupnim projektom in sloganom Robeta powered by Ralf Schumacher, ki bo baziral na osnovni šasiji Mercedes Sprinter in bo nekaj popolnoma novega v segmentu van camperjev, saj bo združeval prostornost, ekskluzivnost, tehnično dovršenost in bo prav tako povezan z njegovo linijo vin, Schumacher Collection.  Za sodelovanje s podjetjem Robeta d.o.o. se je odločil zaradi pristnega prvega kontakta z vodstvom podjetja, kar ga je navdušilo, prav tako pa je ob prvem pogledu na že obstoječa vozila Robeta d.o.o.  v njih prepoznal vse, kar predstavlja tudi njegov pogled na prihodnost avtodomov. In to ga je prepričalo. Povedal je tudi, da se je k sodelovanju povabilo kar nekaj priznanih designerjev in kjer bo sam interier in design sledil najnovejšim smernicam iz navtičnega segmenta prestižnih jaht. Samo vozilo bo imelo revolucionarno elektroniko, ki prav tako prihaja iz navtike in v svetu karavaninga še ni videna. Vozilo bo brez plinskega medija, kar je prav tako ena izmed revolucionarnih novosti v svetu karavaninga.

Karavaning zanj pomeni fleksibilnost, svobodo, kjer s sabo voziš pravzaprav »svoj dom«. Možnost proste odločitve, kje boš danes prespal in kje bo v določenem momentu tvoj dom je zanj fascinantna.

Slovenjo pozna že dalj časa, kjer podjetje Klet Brda polni njegovo kolekcijo vin, znova in znova pa ga navdušuje lepa pokrajina, pa seveda dobri in iskreni ljudje. Ni pozabil dodati, da se pri nas tudi zelo dobro pije in je ..

Direktor komerciale pri Robeti g. Igor Pirtovšek je povedal, da je plan, da se naredita prva prototipa novega vozila februarja oz. marca 2022, kjer bo pri projektu aktivno udeležen tudi Ralf Schumacher. Predvideno je, da bi na največjem sejmu karavaninga v Düsseldorfu leta 2022 tudi premierno predstavili ta avto. Od Ralfa pa si v Robeti obetajo zelo veliko pomoč pri promociji.

Komentiraj