Monomovih dvajset let, dvajset albumov

Pred nedavnim je minilo 20 let, odkar se je veteran slovenske elektronske glasbe Stane Špegel po 22. letih igranja v različnih skupinah odločil za samostojno glasbeno pot. V tem času je skrit za imeni HouseMouse, Monom in Stanislav posnel 19 žanrsko zelo pisanih solo albumov. Večino izmed njih je objavil pri renomiranih založbah v tujini (ZDA, Nemčija, Brazilija, Anglija ...).

15. maja 2021 je pod njegovim aktualnim umetniškim imenom Monom izšel njegov jubilejni dvajseti album »Discoid«, ki prinaša devet novih melodičnih disco, house in techno kompozicij. Vsaka izmed njih je ekstrakt temeljnih značilnosti vsakega izmed devetih albumov, ki jih je Stane od leta 2000 do danes zapolnil z urbano klubsko plesno glasbo, kar daje LP-ju »Discoid« retro-futuristični pridih in zaokrožuje ali pa mogoče celo zaključuje njegovo dosedanjo tovrstno ustvarjalno fazo.

Album, ki je izšel pri založbi Fuzit, je že na voljo pri vseh vodilnih spletnih ponudnikih glasbe (Spotify, Deezer, Apple Music, Beatport ...).

Izid albuma je podprla Mestna občina Velenje.

Komentiraj