Google Street View bo obiskal tudi Slovenj Gradec in Celje

Google Street View avtomobili bodo ponovno obiskali številna slovenska mesta. Poleg večjih slovenskih mest (Ljubljana, Maribor in Kranj), bodo Google Street View avtomobili obiskali tudi manjša mesta (med njimi tudi Grosuplje, Idrija, Trebnje in druge). Glavni namen ponovnega obiska je osvežitev posnetkov mest, cest in avtocest znotraj Google Street View, ki je priljubljena funkcija Google Zemljevidov (Google Maps).

Uporabniki lahko z Google Street View obiščejo številna slovenska mesta, gradove in dvorce, kot tudi naravne znamenitosti. Google ugotavlja, da se infrastruktura v mestih in med mesti nenehno spreminja ter s časom razvija, zato se posnetki Google Street View storitve redno posodabljajo. Street View prikazuje 360-stopinjske panoramske posnetke ulic in kulturnih znamenitosti.

Street View, ki je v Sloveniji na voljo od leta 2014, se redno posodablja in s tem se prikazana slika čim bolj približa resničnosti. Google je v Sloveniji že posnel območja za pešce v večjih mestih, kot tudi druge zanimive kraje, vključno s Triglavskim narodnim parkom in Goriškimi Brdi

"Google spoštuje varovanje zasebnosti. Pred vsako objavo zbranih Street View posnetkov izvede obdelavo s posebno tehnologijo, s katero zamegli obraze oseb in registrske tablice, zato jih ni mogoče identificirati. Street View omogoča tudi naknadno odstranitev posnetkov, ki jih lahko uporabniki prijavijo s klikom na gumb "Prijavi težavo" v spodnjem desnem kotu katerega koli posnetka," sporočajo pristojni.

Street View je priljubljena funkcija Google Zemljevidov, ki je trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike. Na voljo je na namizju osebnih računalnikov in mobilnih napravah, vključno z Google Earth.

Google Street View avtomobili bodo ponovno na slovenskih cestah od 8. aprila 2021. Več informacij o Street View in načrtu vožnje Google Street View avtomobilov si lahko ogledate s klikom TUKAJ.

Komentiraj