Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 6. februar 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

ČETRTEK

V četrtek zjutraj so policisti na Kidričevi cesti v Velenju občanki zasegli PVC vrečko z rjavo grudasto snovno za katero so sumili, da je prepovedana droga heroin. Po analizi bodo zoper kršiteljico uvedli prekrškovni postopek.

V četrtek so v Prelski obravnavali sum kaznivega dejanja groženj. Tam naj bi sosed snemal drugega soseda in mu izrekel nekaj groženj. Po zbranih obvestilih, v kolikor bodo potrdili elemente kaznivega dejanja bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.

Istega dne pa so prijavitelja tega kaznivega dejanja obravnavali za kaznivo dejanje Preprečitve dokazovanja pri katerem je izkopal mejni kamen na meji s sosedom.

V četrtek zvečer so obravnavali kaznivo dejanje Izsiljevanja. Oškodovanec je neznancu s Filipinov poslal videoposnetek s spolno vsebino zaradi katerega ga je osumljeni pričel izsiljevati za denar. V kolikor mu denarja ne bi nakazal bo videoposnetek objavil na spletu. Oškodovani mu je dvakrat po 150 evrov že nakazal vendar ga kljub temu še vedno izsiljuje. Za storilcem poizvedujejo.

V četrtek zvečer je patrulja v Šoštanju ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v prometu brez vozniškega dovoljenja. Zaseženo mu je bilo vozilo, opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal veliko nad mejo dovoljenega. Zanj bodo podali obdolžilni predlog.

PETEK

V petek zjutraj so pri odcepu za Gorenje obravnavali prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti. Eden od udeležencev je dobil lažje telesne poškodbe. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

V petek dopoldan so obravnavali kaznivo dejanje Zanemarjana mladoletne osebe. Na enoto je prišel oče s sinom in podal prijavo zoper bivšo partnerico. Zbrali bomo obvestila in podali kazensko ovadbo zoper osumljeno.

V petek zvečer so na Partizanski cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo osebnega avtomobila in peške. Voznica osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčila v peško. Odpeljala jo je v ZD Velenje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela hudo telesno poškodbo zlom roke. Zoper kršiteljico bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

SOBOTA

V soboto zjutraj so na Šercerjevi cesti pri družini preverjali morebitno nasilje v družini. Ugotovljeno je bilo, da se je mož do partnerice vedel žaljivo in po tleh vrgel vsebino posode s solato. Za prekršek mu bomo izdali plačilni nalog.

Dalje so v Prelski posredovali še pri eni kršitvi, kjer naj bi sosed soseda ozmerjal in nagnal z njegove lastne zemlje. Tudi v tem primeru bodo po preverjenih okoliščinah uvedli prekrškovni postopek.

NEDELJA

V nedeljo zjutraj jih je občan iz Kersnikove ceste obvestila, da mu je neznanec izpred vrat njegovega stanovanja v bloku odtujil kovček z nekaj otroškimi oblačili in igračami. Materialna škoda znaša okoli 100 evrov. Za storilcem poizvedujejo.

TOREK

V torek ponoči so obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine na Petrolovem servisu na Šaleški cesti. Neznanec je vlomil in odtujil nekaj cigaret, alkoholnih pijač in dva poštna paketa. Materialna škoda znaša cca. 500 eur. Za storilcem poizvedujejo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Šaleška dolina uvaja olajšave za občane

Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., je na seji Sveta ustanoviteljev, dne 29. 1. 2024, predstavnike lokalne skupnosti seznanilo z znižanjem nakupne cene toplotne energije s strani Termoelektrarne Šoštanj....
Družba

Protestniki na Titovem trgu zahtevali odgovore in nižje položnice za ogrevanje #video #foto

Ljudska iniciativa Velenje je danes, na Titovem trgu izvedla protest zaradi previsokih cen toplotne energije....
Kronika

Včeraj v Velenju prišlo do vloma v bencinsko črpalko

Včeraj, 10. februarja, je v jutranjih urah prišlo do ropa bencinske črpalke Petrol na Šaleški cesti....
Družba

V Kulturnem domu Velenje potekala proslava ob 80. obletnici prihoda XIV. divizije na območje Šaleške doline #foto

Združenje borcev za vrednote NOB Velenje je danes, 21. februarja ob 18. uri v Kulturnem domu organiziralo proslavo ob obeležitvi 80. obletnice prihoda XIV. divizije v Šaleško dolino....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023