Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 4. december 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša
FOTO: velenjčan

ČETRTEK

V četrtek ob 7.45 so policisti obravnavali prometno nesrečo v bližini Kardeljevega trga v Velenju, ne dolgo za tem, ob 10.31, pa so v Šoštanju eni osebi izrekli prepoved približevanja. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, bodo eno osebo ovadili.

Tekom dneva so policisti obravnavali še dve prometni nesreči z gmotno škodo, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in tatvino artiklov, v trgovini na Šaleški cesti v Velenju.

Ob 16.30 so policisti morali posredovati na eni od bank v Velenju, kjer je oseba vpila, razgrajala in žalila zaposlene. Kršitelj je s kraja odšel še pred prihodom policistov, o njegovem prekršku pa bo odločal prekrškovni organ.

Četrtkova noč je bila za policiste mirna.

PETEK

Petek so policisti začeli z ogledom kraja prometne nesreče na Ljubljanski cesti v Velenju, kjer poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 08.05 so bili policisti obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila na Premogovniku v Velenju, kjer se je poškodoval rudar. O ugotovitvah bodo policisti obvestili državnega tožilca.

Ob 11.55 je na policijsko postajo prišla občanka, ki jo je napadel partner, ki ima v veljavi ukrep prepovedi približevanja. Policisti so o ugotovitvah obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja bodo policisti na državno tožilstvo, poslali kazensko ovadbo.

Pet minut čez dvanajsto je varnostnica iz trgovine na Kidričevi, obvestila dežurnega policista, da so pri tatvini artiklov zalotili storilca, ki so ju zadržali na kraju. Po zbranih obvestilih bosta storilca ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja Tatvine.

Ob 13.43 so policisti zbirali obvestila glede prijave nasilja med vrstniki, ki se je zgodilo na eni od šol v Velenju. Pri tem so policisti enega starša ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje, glede nasilja med vrstniki, pa so policisti o ugotovitvah obvestili državnega tožilca s poročilom in pristojni center za socialno delo.

Ob 21.25 je na policijsko postajo prišla mama in njen mladoletni sin, ki ga je v šoli napadel vrstnik. Policisti bodo zbrali vsa potrebna obvestila, nato pa bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve Lahke telesne poškodbe, na državno tožilstvo poslali poročilo.

Do konca petka so policisti obravnavali še tri prometne nesreče z gmotno škodo.

SOBOTA

Dopoldanski del sobote se je nadaljeval v znamenju slabega vremena in prometnih nesreč. Dve prometni nesreči, v katerih ni bilo poškodovanih udeležencev, sta se zgodili v Velenju, tretja, v kateri pa je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, pa se je zgodila v Vinski gori.

Ob 21.24 so policisti posredovali v Šoštanju, kjer sta se sprli dve družini, ki imata težave že dlje časa. Policisti so zbrali vsa obvestila o prekršku pa bo odločal prekrškovni organ.

Ob 23.08 so policisti pri redni kontroli enega od lokalov v Velenju ugotovili, da v njem poteka javna prireditev, ki ni bila prijavljena. Prekrškovni organ bo odločal o prekršku iz Zakona o javnih zbiranjih.

NEDELJA

Ob 10.57 so policisti, zaradi nasilnega dejanja v družini, eni osebi izrekli prepoved približevanja. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini, bodo policisti na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 23.22 so policisti posredovali v enem od velenjskih lokalov, kjer naj bi predvajali preglasno glasbo. Policisti tega niso ugotovili, kljub temu pa bodo pristojnemu prekrškovnemu organu poslali predlog za uvedbo postopka o prekršku, ker so je bil lokal predolgo odprt.

Ob 02.07 so policisti opravili ogled kraja dejanja na Partizanski cesti v Velenju, kjer je neznanec, iz tovornega vozila ukradel nafto. Po zbranih obvestilih bodo policisti o kaznivem dejanju obvestili državnega tožilca.

Ko zapade sneg, je za voznike ključno, da prilagodijo svojo vožnjo razmeram na cesti, da zagotovijo varnost sebe in drugih udeležencev v prometu. Tukaj je nekaj pomembnih točk:

1. Zmanjšanje hitrosti: Na zasneženih cestah je treba voziti počasneje, saj je zavorna pot daljša. Prilagoditev hitrosti okoliščinam omogoča boljši nadzor nad vozilom.

2. Povečanje varnostne razdalje: Varnostna razdalja med vozili mora biti večja kot običajno, da se zagotovi dovolj časa za ustavitev v primeru nenadnih zaviranj.

3. Uporaba zimskih pnevmatik: Zimske pnevmatike zagotavljajo boljši oprijem in stabilnost na zasneženih ali zaledenelih cestah.

4. Izogibanje nenadnim manevrom: Izogibajte se hitrim zavojem, nenadnemu pospeševanju ali zaviranju, saj to lahko privede do zdrsa vozila.

5. Uporaba luči: V slabših vidnih razmerah, ki jih povzroča sneženje, je pomembno, da so vozila dobro vidna, zato je priporočljivo uporabljati dnevne ali kratke luči.

6. Priprava vozila: Pred odhodom odstranite sneg in led z vozila, vključno s streho, lučmi in stekli, da zagotovite dobro vidljivost.

7. Načrtovanje poti: V izogib prometnim zastojem in slabim cestnim razmeram je priporočljivo načrtovati pot in spremljati prometne informacije.

Z upoštevanjem teh nasvetov lahko vozniki pripomorejo k varnejšemu in bolj učinkovitemu potovanju v zimskih razmerah.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Obsežna zaplemba drog v Velenju

Velenjski policisti so v prejšnjem tednu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, opravili hišno preiskavo pri 45-letnemu Velenjčanu in mu zasegli večjo količino različnih...
Šport

Jure Sluga na Evropskem prvenstvu za kadete, mladince in U21 osvojil odlično 7. mesto

Karateist Karate kluba Seki trenutno s ponosom nosi naziv najboljši kataš v Sloveniji....
Družba

Včeraj je potekal občni zbor Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj

Včeraj, 16. februarja je v REKS-u v Ravnah potekal občni zbor godbenikov PO Zarja Šoštanj....
Družba

V Knjižnici Velenje potekal pravljični večer za odrasle

V četrtek, 15. februarja, je v knjižnici Velenje potekal krasen pravljični večer za odrasle in navzoči so resnično uživali v čarobni atmosferi....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023