Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 3. januar 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Roman Pavič, višji policist – vodja policijskega okoliša, višji policist I
FOTO: knmedia

SREDA

Dopoldan so obravnavali kršitev javnega red in miru in sicer je kršitelj prijavitelju poslal več SMS sporočil, ter ga tudi klical in ga s tem nadlegoval po telefonu. Zoper kršitelja bodo uvedli prekrškovni postopek.

Zvečer so posredovali na Vojkovi cesti, kjer je občan kršil javni red in mir s tem da je imel zelo glasno glasbo in s tem motil občane. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Takoj za tem so v Velikem vrhu obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kjer je neznanec iz stanovanjske hiše odtujil denar in zlatnino. V zvezi kaznivega dejanja še zbirajo obvestila.

ČETRTEK

Popoldan so obravnavali tatvino, kjer je osumljenka iz trgovine odtujila prodajne artikle v vrednosti 50 EUR. Zoper osumljeno bodo podali kazensko ovadbo.

PETEK

Dopoldan so v Šaleku obravnavali kršitev, kjer je pes znanega lastnika ugriznil in tako telesno poškodoval prijavitelja. Zoper lastnika bodo napisali odločbo o prekršku zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

Popoldan je občan na bankomatu NLB na Šaleški našel 50 EUR. Lastnik ga lahko prevzame na PP Velenje ob predložitvi dokumentacije o dvigu denarja.

Zvečer so obravnavali tatvino, kjer je neznanec iz trgovine odtujil parfume v vrednosti cca 235 EUR.

Ponoči so na območju Florjana ustavili voznika tovornega vozila, kateri je v vozilu prevažal 18 drž. Sirije. Vozniku, državljanu Gruzije so odvzeli prostost, vozilo so zasegli, vsi drž. Sirije pa so zaprosili za azil in smo jih odpeljali v azilni dom. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo.

SOBOTA

Zjutraj so na Cesti talcev obravnavali vlom v avtomat s pijačami, kjer je neznanec iz njega odtujil denar.

Dopoldan so obravnavali dva dogodka in sicer utopljenca v reki Paki in nenadno smrt. V obeh primerih so opravili ogled kraja dogodka, zbrali obvestila v smislu obstoja kakšnih elementov kaznivega dejanja. Ker pri tem ni bilo podanih elementov kaznivega dejanja bodo za oba primera obvestili pristojno državno tožilstvo.

Popoldan so obravnavali še dve kaznivi dejanji in sicer kaznivo dejanje Grožnje in kaznivo dejanje Goljufije. V obeh primerih še zbirajo obvestila in bodo zoper oba osumljenca podali kazensko ovadbo.

Zvečer so na Partizanski cesti obravnavali kaznivo dejanje Nasilništvo, kjer so zaenkrat še neznani storilci ustavili voznika osebnega avtomobila in ga pretepli oz. lahko telesno poškodovali. V zvezi kaznivega dejanja še zbirajo obvestila.

NEDELJA

Dopoldan so obravnavali kršitev, kjer je prijavitelj prijavil, da ga je znanec žalil oz. ozmerjal. Zoper kršitelja bodo uvedli prekrškovni postopek.

Na silvestrsko noč so najprej obravnavali dogodek, kjer je ženska poskušala narediti samomor, s tem ko se je najedla več tablet. O dogodku bodo obvestili pristojno državno tožilstvo in Center za socialno delo.

Nadalje so na Cesti talcev obravnavali kršitev z glasno glasbo, kjer so občanu izrekli opozorilo.

Ponoči so na Konovem obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in pobegom s kraja. Opravili so ogled kraja prometne nesreče, zbrali prva obvestila, Ugotovljeno, je bilo, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila trčil v voznico, ter nato še v ograjo in drevo, vendar je s kraja odpeljal. Neznani voznik je na kraju izgubil registrsko tablico. V zvezi prometne nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper voznika uvedli prekrškovni postopek.

V Šoštanju so občanu zasegli pištolo za izstrel raket in naboje, saj je občan streljal med ljudmi in s tem ogrožal njihovo varnost. Zoper kršitelja bodo uvedli prekrškovni postopek.

Nadalje so na Prešernovi cesti obravnavali kršitev, kjer se ga je občan močno napil in je razgrajal ter ga tudi prijatelji niso mogli umiriti. Ko sta policista prišla na kraj se je občan umiril in sta ga na početje oz. prekrške opozorila, domov pa ga je odpeljal oče, ki je prišel ponj. Vendar pa je nato okoli 05.00 ure poklical oče ter povedal, da se sin ne umiri, zaradi česar so odšli na kraj in mu odredili pridržanje do streznitve. Zoper njega pa bodo uvedli prekrškovni postopek.

PONEDELJEK

Popoldan so v Skornem pri Šoštanju obravnavali ugriz psa, kjer je pes znane lastnice ugriznil prijaviteljico. Zoper lastnico psa bodo uvedli prekrškovni postopek.

Ponoči so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, kjer je neznanec poskušal vlomiti, vendar v notranjost hiše ni prišel. V zvezi kaznivega dejanja še zbirajo obvestila.

TOREK

Ponoči so zaradi glasne glasbe posredovali na Koroški cesti, kjer so kršiteljici izrekli opozorilo.

V zadnjem času so obravnavali kar nekaj kaznivih dejanj Velike tatvine oz. vlomov v hiše, zaradi česar občane opozarjajo na samozaščitna ravnanja (namestitev kamer, zaklepanje hiše, v kolikor vas ni doma pustite kakšno luč prižgano oz. da hiša daje videz, da je nekdo doma,… ). V primeru da v okolici opazite kakšne sumljive ljudi oz. vozila pa o tem obvestite policijo ali pa si po možnosti zapomnite ali zapišite vse podrobnosti.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Gasilci PGD Bevče pridobivali nova znanja na temo zastrupitev in nudenje prve pomoči, ko do njih pride

V torek, 09. aprila, se je Prostovoljno gasilsko društvo Bveče v organizaciji Gasilskega poveljstva Mestne občine Velenje udeležilo pomembnega predavanja na temo zastrupitev in ukrepov prve pomoči pri njih. ...
Šport

Sedem članov Karate kluba Seki prejelo priznanja za posebne dosežke za šport otrok in mladine

Utrinki

Velenjske rokometašice včeraj slavile proti ekipi iz Ptuja #utrinki

Včeraj, 23. marca, je Ženski rokometni klub Velenje odigral tekmo proti Ženskemu rokometnemu klubu Žiher hiše Ptuj - Ormož....
Družba

Člani Turističnega društva Šalek včeraj na ustvarjalni delavnici izdelovali butarice

Včeraj, 22. marca, so člani Turističnega društva Šalek v duhu velikonočnih običajev sodelovali na ustvarjalni delavnici v prostorih PGD Šalek....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023