Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 22. januar 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

ČETRTEK

V četrtek, so v Lokovici obravnavali kaznivo dejanje tatvine nakita in sicer je neznani storilec iz odklenjene hiše odtujil igralne konzole, več iger za play station in gotovino. Zmanjkala je tudi večja količina nakita (poročni in zaročni prstani, zlata verižica, ura, kravatna igla). Za storilcem poizvedujejo.

PETEK

V petek popoldan so bili obveščeni o vlomu v klet na Jenkovi cesti. Neznani storilec je vlomil v klet in iz nje odtujil več kosov smučarske opreme v vrednosti 1000 evrov. Za storilcem poizvedujejo. 

V petek, v dopoldanskem času ob močnem sneženju so obravnavali večje število prometnih nesreč pri katerih je na srečo nastala le materialna škoda. Pozornost voznikov in primerna zimska oprema vozila je ob takšnih vremenskih situacijah nujno potrebna.

V petek dopoldan so posredovali na Cesti talcev, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Občan jim je povedal, da ga je sosed dvakrat brcnil. Po zbranih obvestilih sledi hitri postopek z odločbo zoper kršitelja javnega reda in miru.

V petek popoldan so obravnavali še eno kršitev javnega reda in miru na Tomšičevi cesti. Tam je prišlo do besednega spora in žaljivih besed v družini. Zoper kršitelja bo izdana odločba o prekršku po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V petek zvečer, so policisti mladoletniku zasegli delce posušene rastline zeleno rjave barve in mlinček z neznano snovjo zeleno rjave barve. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, so bili predmeti mladoletniku zaseženi in bodo poslani na analizo. Po analizi bodo v primeru, da gre za prepovedano drogo, zanj podali obdolžilni predlog.

SOBOTA

V soboto so policisti v prometu ustavili voznika, ki je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na kraju so mu zasegli vozilo, zanj pa sledi obdolžilni predlog.

V soboto okoli 12.00 ure so bili iz Plešivca obveščeni o tatvini dveh motornih žag, ki ju je imel oškodovanec spravljene v silosu, v pomožnem objektu. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 250 evrov. Za storilcem poizvedujejo.

V zadnjem času se pogosto pojavljajo vlomi na našem območju. Pozivajo vse občane, da jim nemudoma javijo v kolikor bi opazili sumljive osebe ali vozila, ki bi se zadrževali na določenih delih naselij. Gre za predhodno opazovanje objektov in lokacij, katere opravljalo osumljeni in kasneje na lokacijah izvršijo vlom v objekt.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

Za razvoj gospodarstva, turizma in športa kar 672,4 milijone evrov

Ministrstvo bo v letu 2024 namenilo, kar 672,4 milijonov evrov sredstev za razvoj gospodarstva, turizma in športa....
Obvestila

Obvestilo KS Topolšica: podite pozorni na sumljive ljudi ali avte

Krajevna skupnost Topolšica obvešča svoje krajane naj bodo pozorni na sumljive premike....
Družba

Danes je potekal 34. Medobčinski Otroški parlament

V mestni hiši je danes potekal 34. Medobčinski Otroški parlament, na katerem so mladi iz osnovnih šol treh občin Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki razpravljali o duševnem zdravju otrok...
Gospodarstvo

V februarju nadaljujejo s čiščenjem vodotokov

V februarju bodo nadaljevali z izvajanjem nujnih del za odpravo posledic visokih voda. Trenutno zaključujejo z nujnimi deli nad in pod mostom ob Cesti talcev....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023