PP Velenje: Policijsko poročilo dne 20. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša
VELENJCAN

ČETRTEK

V četrtek ob 06.45 so policisti obravnavali vlom v zabojnik v Šoštanju. O ugotovitvah bodo obvestili državnega tožilca.

Ob 07.06 so policisti posredovali v Topolšici, zaradi prepira v družinskem krogu. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

Ob 9.51 so varnostniki v trgovini na Kidričevi cesti v Velenju, pri tatvini artiklov, zalotili storilca. Policisti so zbrali obvestila, ki jih bodo s kazensko ovadbo poslali na državno tožilstvo.

Ob 12.17 je na policijsko postajo poklicala občanka, ki je povedala, da je nekdo vlomil v nenaseljeno hišo za katero skrbi. Policisti so zbrali obvestila in opravili ogled, na državno tožilstvo pa bodo poslali kazensko ovadbo. Tekom dneva smo obravnavali še sum storitve kaznivega dejanja tatvine in goljufije ter prometno nesrečo z gmotno škodo.

Ob 15.43 so policisti morali posredovati v Skornem, kjer je podivjani bik napadel lastnika in ga poškodoval. Ker drugače ni bilo mogoče umiriti podivjanega bika, in zavarovati življenja drugih, za katere je bik predstavljal neposredno nevarnost, so policisti morali bika usmrtiti.

PETEK

V ob 10.27 je občan prijavil, da mu je neznanec poškodoval osebni avtomobil tako, da mu ga je polil z barvo. Policisti bodo zbrali obvestila in dokaze ter neznanca ovadili na državnem tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari.

Ob 11.34 so obravnavali še eno namerno poškodovanje osebnega avtomobila. Tega je neznanec poškodoval na Prešernovi cesti v Velenju.

Ob 15.34 je občan iz Plešivca prijavil tatvino delov s traktorja, policisti pa so kasneje ugotovili, da je neznanec iz traktorja iztočil tudi gorivo. Policisti so opravili ogled kraja, zbrali obvestila o ugotovitvah pa bodo obvestili državnega tožilca.

Ob 17.26 se je na Celjski cesti zgodila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. V prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje, so bila udeležena tri vozila. V petek ponoči so policisti trem osebam zasegli substance za katere so sumili, da je šlo za prepovedane droge.

SOBOTA

Sobota je bila zaznamovana s poškodovanji tujih stvari. Policisti so jih obravnavali kar pet. Policisti so enemu občanu zasegli tudi substanco za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo. O prekršku bo odločal prekrškovni organ. V soboto ponoči so policisti, zaradi preglasne glasbe, posredovali v Vinski gori.

NEDELJA

V nedeljo ob 07.00 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, ki se je zgodilo v Velenju. Izrekli so prepoved približevanja, na tožilstvo pa bodo poslali kazensko ovadbo.

Ob 19.10 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilništva in Grožnje. izrekli pa so tudi prepoved približevanja. Po zbranih obvestilih in dokazih bomo obvestili državno tožilstvo.

ZA KONEC

Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) jasno določa, da je v Sloveniji od 15. novembra do 15. marca, ali v zimskih razmerah obvezna uporaba zimskih pnevmatik na vseh štirih kolesih za vsa motorna vozila. Zimske pnevmatike morajo imeti minimalno globino profila 3 mm in biti ustrezno označene.

To pravilo ne velja samo zaradi zakonskih zahtev, ampak predvsem zaradi varnosti vseh udeležencev v prometu. Zimske pnevmatike zagotavljajo boljši oprijem in krajšo zavorno pot na zasneženih ali zaledenelih cestah, kar bistveno zmanjšuje možnost prometnih nesreč.

Skrb za ustrezno opremo vozil v zimskih mesecih ključna. Poleg uporabe zimskih pnevmatik je pomembno tudi redno vzdrževanje in preverjanje stanja pnevmatik.

Nadzor nad izvajanjem zakonodaje bo okrepljen v zimskem obdobju, z namenom zagotoviti, da vsi vozniki spoštujejo predpisane standarde, zato vse voznike pozivamo, naj bodo odgovorni in poskrbijo za svojo varnost ter varnost drugih udeležencev v prometu s pravočasno pripravo svojih vozil na zimske razmere.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Desetletnica Vokalne skupine Cvetke zaznamovana z veličastnim koncertom v Velenju

V Domu kulture Velenje je potekal poseben koncert, s katerim je Vokalna skupina Cvetke obeležila svojo 10. obletnico delovanja....
Šport

Slavje za Velenjske atlete: Člani Atletskega kluba Velenje zasijali na podelitvi Naj atlet za leto 2023

V petek, 24. novembra 2023, je v Ljubljani potekala slovesnost Naj atlet leta 2023, kjer so bili razglašeni najboljši atleti letošnjega leta. ...
Šport

NK Rudar Velenje praznoval 75 let z revijalno tekmo in prisotnostjo župana

NK Rudar Velenje je obeležil 75-letnico delovanja z revijalno tekmo, ki se je odvijala 24. novembra. Tekma je potekala med velenjskimi veterani in NK Rudar Velenje na mestnem stadionu Ob...
Družba

Gorenje Keramika: Konec ene dobe in nov začetek za zaposlene

Gorenje Keramika, edini slovenski proizvajalec keramičnih ploščic, bo do konca leta 2023 ustavil proizvodnjo zaradi energetske intenzivnosti in visokih stroškov, ki so posledica globalnih tržnih sprememb in vojne v Ukrajini....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023