Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 19. marec 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

ČETRTEK

V četrtek zjutraj so policisti na Tomšičevi cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo v kateri se je  udeleženka, voznica osebnega vozila pri trčenju v drugo vozilo poškodovala. S kraja je bila odpeljana v ZD Velenje, kjer so ji nudili prvo pomoč. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V četrtek popoldan so policisti obravnavali kaznivo dejanje spletne goljufije. Neznanec je oškodovancu s preslepitvijo, z bančnega računa odtujil 2.900 evrov. To je storil tako, da je poklical oškodovanca, ga seznanil z izplačilom gotovine s platforme Bitcoin, ob tem pa mu je oškodovanec s posredovanjem podatkov o svojem računu omogočil dostop do bančnega računa. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V četrtek popoldan so policisti obravnavali kaznivo dejanje »Groženj«. Osumljeni je prišel do bivše partnerice in hotel videti hčeri izven časa določenih stikov. Ker mu to ni bilo dovoljeno je izrekel nekaj groženj, po prihodu policistov pa se je pomiril. Policisti bodo zanj podali kazensko ovadbo.

PETEK

V petek popoldan so policisti v križišču Foitove in Ceste Talcev v Velenju obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Nihče ni utrpel telesnih poškodb. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

SOBOTA

V soboto popoldan so policisti obravnavali tatvino električnega skiroja na Tomšičevi cesti v Velenju. Neznanec je skiro znamke Xiaomi odtujil iz kleti bloka, kamor je na silo vstopil. Policisti neznanca, ki je storil tatvino, še iščejo.

PONEDELJEK

V ponedeljek popoldan so policisti posredovali na Vojkovo cesti v Velenju, kjer naj bi se po anonimni prijavi občana, stanovalci prepirali. Policisti so ugotovili, da je šlo le za glasnejši pogovor med stanovalci, tako da kršitve javnega reda in miru niso zaznali.   

V ponedeljek popoldan so policisti posredovali v Velenju, kjer so se sprle in steple tri mladoletnice. Med prepirom so si izrekle več žaljivk in se vlekle za lase. Ena od njih je iskala zdravniško pomoč zaradi odrgnin po obrazu. Zoper štirinajstletnico, ki sodelovala pri dejanju, bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje »Lahke telesne poškodbe«.

V ponedeljek, malo pred enajsto uro zvečer, so bili policisti obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je osumljeni, ki je bil predhodno že obravnavan za tovrstno kaznivo dejanje, ponovno zmerjal partnerico z raznimi žaljivkami in jo s čelom udaril po desni ličnici. Prav tako je osumljeni že dan prej fizično obračunaval s partnerico. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, prav tako pa mu je bila odvzeta prostost po določilih Zakona o kazenskem postopku.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

Na 12. redni seji MOV razpravljali o številnih temah, med drugim tudi o aktivnostih za pravičen prehod

Na današnji seji so svetniki razpravljali o številnih temah, med drugim o aktivnostih za pravičen prehod ter načinu vzdrževanja občinskih javnih cest v prihodnosti. ...
Družba

V Šoštanju organizirajo akcijo zbiranja še uporabnih oblačil

V Šoštanju bodo v soboto, 13. aprila organizirali zbiranje še uporabnih oblačil. Zbiralna akcija bo potekala v bližini Gasilskega doma....
Kronika

V Velenju ukradla parfume v vrednosti 2.000 € in pobegnila

Iz PU Celje so nas obvestili, da so včeraj obravnavali tatvino v Velenju....
Družba

Velenjska občina nadgrajuje komunalno ureditev v Vinski Gori

Na območju krajevne skupnosti Vinska Gora je opaziti izrazit porast prebivalstva, zato so v Mestni občini Velenje že pred časom postavili nov vrtec in začeli urejati komunalno infrastrukturo; zgradili so...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023