Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 15. januar 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I, vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

ČETRTEK

V četrtek ob 12.55 je na policijsko postajo prišel občan, katerega kreditno kartico so zlorabili na spletu. Policisti so zbrali prva obvestila, nato pa so primer zaradi krajevne pristojnosti odstopili policistom v Slovenj Gradcu.

Ob 13.20 je občan prijavil prometno nesrečo, ki se je zgodila na Kidričevi cesti v Velenju. Ker je  povzročitelj prometne nesreče s kraja pobegnil, bodo policisti poskušali njegovo identiteto ugotoviti, pri tem pa jim bodo v veliko pomoč posnetki video nadzornega sistema.

Ob 14.21 je občan s Tekavčeve ceste v Šoštanju prijavil, da je nekdo vlomil v njegov objekt. Policisti so ugotovili, da ne gre za vlom temveč za sum storitve kaznivega dejanja Kršitve nedotakljivosti stanovanja. Policisti so opravili ogled kraja, zavarovali sledove in zbrali obvestila. O ugotovitvah bodo obvestili državnega tožilca.

PETEK

Ob 7.05 je občanka obvestila policiste, da je bila udeležena v prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti v Hudi luknji. Policisti so preverili pogoje za udeležbo voznikov in vozil v prometu, potem pa so izdali potrdilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Ob 8.10 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje. Z zbiranjem obvestil in dokazov bodo policisti nadaljevali, svoje ugotovitve pa bodo v obliki kazenske ovadbe poslali na državno tožilstvo.

Ob 10.03 je poklicala prodajalka iz trgovine na Celjski cesti v Velenju in naznanila tatvino parfuma, ki ga je neznani storilec ukradel dan prej. Policisti so izpolnili zapisnik in zbrali prva obvestila. Z ugotavljanjem identitete neznanega storilca bodo policisti nadaljevali in preiskavo glede na ugotovitve zaključili s poročilom oziroma kazensko ovadbo.

V petek je dnevna izmena obravnavala še sum storitve kaznivega dejanja Tatvine in kaznivega dejanja Odvzema mladoletne osebe.

V nočni izmeni, so policisti ob 18.37 občanu zasegli plastično vrečko s snovjo za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo. O prekršku bo po analizi odločil prekrškovni organ. Še en zaseg so opravili ob 20.10, ko so občanu zasegli ročno zvito cigareto za katero so sumili, da vsebuje prepovedano drogo.

Ob 18.54 je dežurni operater iz OKC policiste na terenu obvestil, da voznik na relaciji Slovenj Gradec – Velenje vozi nezanesljivo. Policisti so ga ustavili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so ga pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljene.

SOBOTA

V soboto, ob 9.00 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini. Storilcu, ki ga bodo policisti ovadili na državnem tožilstvu so izrekli prepoved približevanja.

Ob 15.12 so policisti opravili ogled na Goriški cesti v Velenju, kjer je neznanec vlomil v objekt in si protipravno prilastil različne predmete. Z dejanjem je storilec oškodoval podjetje za okoli 5000€. Policisti bodo zbrali obvestila in dokaze ter o tem poročali državnemu tožilcu v obliki kazenske ovadbe.

NEDELJA

V nedeljo, ob 9.09 je dežurni policist na Policijski postaji v Velenju sprejel obvestilo od občana iz Topolšice, ki je prijavil, da mu je nekdo vlomil v hišo. Policisti so opravili ogled in zbrali obvestila. Z zbiranjem obvestil bodo nadaljevali, preiskavo pa bodo zaključili s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa Velike tatvine, saj storilec iz hiše ni ukradel ničesar.

Še en vlom pa so policisti obravnavali ob 22.34. Tokrat v Šaleku, kjer je neznanec vlomil v kletni prostor  enega od stanovalcev. V tem primeru je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 1500€.

Ta teden, bi vas policisti radi spomnili na preventivne ukrepe za preprečevanje vlomov v vozila. Za varnost vašega premoženja je potrebno le nekaj preprostih ukrepov, s katerimi bistveno zmanjšate možnost, da postanete žrtev vloma. Tu je nekaj ključnih nasvetov:

  1. Zaklepanje vozila: Vedno zaklenite svoje vozilo tudi, če ga zapustite samo za kratek čas. To vključuje tudi zapiranje oken in strešnega okna.
  2. Pametno parkiranje: Parkirajte na varnih in dobro osvetljenih mestih. Če je možno, parkirajte na mestih, kjer je veliko prometa ali nadzora (npr. blizu varnostnih kamer).
  3. Odstranjevanje vrednosti iz vozila: Ne puščajte vrednih predmetov, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni ali prenosni računalniki na vidnih mestih v avtomobilu. Če je možno, jih vzemite s seboj ali jih skrijte v prtljažnik.
  4. Uporaba protivlomnih naprav: Namestitev dodatnih varnostnih naprav, kot so alarmi, volanske ključavnice ali sledilne naprave, lahko odvrne potencialne vlomilce.
  5. Osebna previdnost: Bodite pozorni na sumljive osebe ali dejavnosti okoli vašega vozila. Če opazite kaj sumljivega, o tem obvestite lokalno policijo.
  6. Vzdrževanje vozila: Poskrbite, da so ključavnice in alarmi vašega vozila vedno v dobrem stanju.
  7. Zavedanje okolice: Ko parkirate si oglejte okolico. Izogibajte se parkiranju blizu grmovja ali drugih skritih kotičkov, kjer bi se lahko vlomilec skril.
  8. Zavarovanje vozila: Sklenitev zavarovanja proti kraji vam lahko pomaga zmanjšati finančno izgubo, če do vloma vseeno pride.

S temi ukrepi lahko zmanjšate tveganje vloma v vaše vozilo in zagotovite dodatno varnost. Pomembno je tudi redno spremljanje varnostnih nasvetov in priporočil policije, saj se metode vlomilcev s časom spreminjajo. Ostanite previdni in varni!

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Danes je v Velenju potekala okrogla miza na temo medvrstniškega nasilja in sovražnega govora na spletu

Danes, 12. aprila, je v Velenju pod taktirko Ministrstva za digitalno preobrazbo potekala okrogla miza, posvečena problematiki med vrstniškega nasilja in sovražnega govora na spletu. ...
Kronika

Obvestilo: Cesta Velenje – Slovenj Gradec, v Selu, zaprta zaradi prometne nesreče

Obveščamo, da je cesta na relaciji Velenje - Slovenj Gradec, zaradi prometne nesreče zaprta. ...
Družba

Župan Šoštanja se je danes udeležil praznovanja 20. obletnice delovanja Medpodjetniškega izobraževalnega centra(MIC)

Župan Občine Šoštanj, Boris Goličnik, se je danes, 26. marca, pridružil praznovanju 20. obletnice Medpodjetniškega izobraževalnega centra (MIC) Šolskega centra Velenje. MIC predstavlja pomemben most med izobraževanjem, usposabljanjem, gospodarstvom in...
Družba

V torek je v velenjski knjižnici potekala delavnica izdelave rož iz krep papirja

V torek, 09. aprila, je v Knjižnici Velenje potekal poseben dogodek, ki ga je sestavljala tradicija, spretnost in predvsem učenje novih veščin....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Frančiška Urbanc

Barbara Rajter

Franc Mevc

Velenjcan copyright © 2023