PP Velenje: Policijsko poročilo dne 13. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša
velenjcan

ČETRTEK

V četrtek so policisti tekom dneva obravnavali dve prometni nesreči v katerih je nastala zgolj gmotna škoda. Ob 19.50 so policisti morali posredovati v lokalu v Šoštanju, kjer se je nedostojno vedla gostja, ki so ji policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PETEK

V petek so policisti obravnavali tri prometne nesreče v katerih ni bil nihče od udeležencev poškodovan. Vse tri so se zgodile v Velenju. Ob 20.21 je na policijsko postajo poklicala občanka, ki ji je neznanec v vhodna vrata vrgel kamen in jih poškodoval. Ker prijaviteljica kazenskega pregona neznanega storilca ni zahtevala, bodo policisti na državo tožilstvo, poslali kazensko ovadbo z umikom. Ob 22.38 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je prijavila neznanega mladega moškega, ki jo je na Šercerjevi cesti v Velenju, otipaval. Policisti bodo z zbiranjem obvestil, poskušali ugotoviti identiteto mladega moškega, za katerega bo zaradi nedostojnega vedenja, uveden postopek o prekršku.

SOBOTA

V soboto ob 9.00 so policisti obravnavali še eno kršitev Javnega reda in miru. Tokrat je znanec, prijavitelju, po telefonu, izrekel nekaj kletvic in ga s tem užalil. Za kršitelja bo uveden postopek o prekršku.

V soboto smo na območju Velenja obravnavali štiri prometne nesreče z gmotno škodo. V vseh primerih so povzročitelji s kraja prometnih nesreč pobegnili.

Obravnavali smo dve kaznivi dejanji in sicer zalezovanje ter tatvino. V primeru kaznivega dejanja zalezovanja je prijavitelju, neznana oseba, na osebni avtomobil, namestila sledilno napravo, v primeru tatvine pa je znana oseba izvršila tatvino artiklov v trgovini v Velenju.

V soboto zvečer so policisti, skupaj z inšpektorji davčne uprave posredovali v Vinski gori, kjer je potekala neprijavljena, javna prireditev. Zaradi ugotovljenih nepravilnosti je bil zoper organizatorja uveden postopek o prekršku. Ker je glasna glasba na prireditvi, motila soseda, pri nočnem počitku, so policisti organizatorju izdali plačilni nalog.

Ob 20.25 so bili policisti obveščeni, da je bila v zdravstvenem domu v Velenju, oskrbljena deklica, ki je padla s skirojem in se lažje telesno poškodovala. Policisti so zbrali obvestila o ugotovitvah pa bodo napisali uradni zaznamek.

Deset minut čez polnoč, so policisti, na Koroški cesti v Velenju, občanu, zasegli večjo količino različnih snovi, za katere so sumili, da gre za prepovedano drogo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so policisti začeli z zbiranjem obvestil, zasežene substance pa so poslali na analizo. Ker je občan vozil pod vplivom alkohola so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 1.29 so policisti, še enemu velenjčanu, zasegli snov za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo. Če bo analiza pokazala, da je temu res tako, bo zanj uveden postopek o prekršku.

NEDELJA

V nedeljo so se zgodile tri prometne nesreče v katerih ni bilo poškodovanih udeležencev.

Ob 13.58 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari, pri katerem pa oškodovanec, kazenskega pregona neznanega storilca, ni zahteval.

ZA KONEC

Tokrat pa nekaj hitrih napotkov glede varnosti v prometu.

Vozniki:

Prilagoditev hitrosti: Vozniki naj prilagodijo hitrost glede na vremenske razmere, prometno gostoto in vidljivost.

Vzdrževanje varnostne razdalje: Pomembno je, da se vzdržuje večja varnostna razdalja, še posebej v mokrem ali spolzkem vremenu.

Redno vzdrževanje vozila: Preverjanje zavor, luči, pnevmatik in drugih vitalnih delov vozila je ključno za varno vožnjo.

Izogibanje distrakcijam: Izogibajte se uporabi mobilnih telefonov ali drugih naprav, ki lahko odvrnejo pozornost od ceste.

Motoristi:

Nosite zaščitno opremo: Vedno nosite čelado, zaščitna oblačila, rokavice in obutev.

Bodite vidni: Uporabljajte odsevne elemente ali svetla oblačila, da boste bolj vidni drugim udeležencem v prometu.

Izogibajte se mrtvim kotom: Bodite pozorni na mrtve kote pri avtomobilih in se izogibajte vožnji v njih.

Previdnost pri prehitevanju: Bodite še posebej previdni pri prehitevanju, saj ste manj opazni kot avtomobili.

Pešci:

Uporabljajte prehode za pešce: Vedno prečkajte cesto na označenih prehodih.

Bodite vidni: Nosite svetla oblačila ali odsevne elemente v temi ali slabši vidljivosti.

Bodite pozorni na promet: Izogibajte se uporabi slušalk ali gledanju v mobilne telefone med hojo ob in čez cesto.

Poglejte v obe smeri: Preden prečkate cesto, se prepričajte, da je varno, s pogledom v obe smeri.

V vseh primerih je ključno, da vsi udeleženci v prometu upoštevajo prometne predpise in so pozorni na druge udeležence v prometu. Medsebojno spoštovanje in previdnost sta ključna za zagotavljanje varnosti na cestah.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Velenje se pripravlja na čarobni december z obilico dogodkov

V Velenju bo decembra potekal praznični projekt "Čarobni december 2023" s številnimi dogodki za vse generacije. Poudarek bo na koncertih, otroških predstavah, prazničnih delavnicah, in različnih prireditvah po mestu....
Družba

Uspešno zaključeno usposabljanje za projektnega managerja pravičnega prehoda v SAŠA regiji

V prostorih Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice v Velenju je nedavno potekala slovesnost, kjer so 46 udeležencem podelili certifikate za uspešno zaključeno usposabljanje "Projektni manager za pravični prehod". Ta posebno usposabljanje je...
Družba

Naš rudar obeležuje častitljivih 70 let izhajanja

Časopis "Velenjski rudar" ima bogato zgodovino, saj je bil ustanovljen kot glasilo sindikata rudarjev na velenjskem lignitnem rudniku....
Družba

Mestna občina Velenje z aktivnostmi mestnega marketinga povezuje ponudnike v mestnem središču

V Mestni občini Velenje želijo z različnimi aktivnostmi v mestno središče privabiti čim več občank in občanov ter turistov. Z namenom oživitve mestnega središča so v Kabinetu župana vzpostavili mestni...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023